Germania, UNLIKE MASIV după scandalul Facebook-Analytica: Jumătate dintre utilizatori vor să se RETRAGĂ!

Germania, UNLIKE MASIV după scandalul Facebook-Analytica: Jumătate dintre utilizatori vor să se RETRAGĂ!

În urmă scandalului Facebook, fiecare al doilea utilizator din Germania al rețelelor de socializare vrea dezabonarea, sau cochetează cu ideea acesteia, potrivit unui sondaj al Institutului Emnid, citat de Hotnews.

Utilizatori de Facebook, Instagram și Twitter își văd sfera privată pusă în pericol, după dezvăluirile de manipulări electorale în SUA, făcute prin intermediul Cambridge Analytica, folosind datele a zeci de milioane de utilizatori ai reţelei lui Mark Zuckerberg.

Preocupat de sfera să privată, mai mult ca în alte țări, cetățeanul din Germania sancționează prompt derapajele Facebook. În sondajul realizat marți și miercuri de institutul de sondaje Emnid pentru revista „Focus”, 49% au luat în considerare renunțarea la rețelele de socializare. Bărbații (53%) sunt mai predispuși să se dezaboneze decât femeile (44%). Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 1.010 persoane. Sondaje au inițiat online și alte publicății și platforme.

T-online.de relevă duminică, în urmă chestionării a 16.673 de utilizatori, următoarele rezultate, date prin răspunsul la întrebarea: „Va gândiți, datorită scandalului legat de Cambridge Analytica, să nu mai folosiți Facebook?”: „Da, neapărat” (15,3%), „Mai degrabă da” (16,9%), „Indecis” (11,3%), „Mai degrabă nu” (25,8%”, „Nu, în niciun caz” (11,2%), „Deja nu mai folosesc Facebook” (19,5%).

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”