Google a prezentat o versiunea îmbunătățită a motorului de căutare, la aniversarea a 15 ani de existență

Google a prezentat o versiunea îmbunătățită a motorului de căutare, la aniversarea a 15 ani de existență
Foto: Telegraph.co.uk

Google și-a anunțat îmbunătăţirile aduse motorului de căutare, aducând un plus de intruitate la căutările utilizatorilor, anunță BBC News.

Noul algoritm, numit Hummingbird, este prima majoră modificare făcută de Google în ultimii trei ani, anunțată odată cu aniversarea a 15 ani de existență ai gigantului american.

Algoritmul este implementat de aproape o lună și a afectat deja aproximativ 90% din căutările Google.

Amit Singhal, un responsabil de la Google Search, a anunţat noi funcţionalităţi într-un mesaj postat pe blogul grupului, dintre care capacitatea de a răspunde la întrebări mai complexe şi un instrument de comparaţie.

„Cât de mulţi s-au săturat să compare untul cu uleiul de măsline? Acum putem spune pur şi simplu Google: >”, a afirmat el ca exemplu, şi „se poate încerca aceasta şi pentru alte întrebări care se pun”.

El promite de asemenea o „discuţie” mai naturală cu diverse aplicaţii ale grupului şi un nou „look”, „mai propriu şi mai simplu, optimizat pentru ecranul tactil”, pentru motorul său de căutare şi reclamele pe smartphone-uri şi tablete.

 

 

Tags:
Ultima oră
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend
10:33 - Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav