Google va folosi tehnologia BLOCKCHAIN în serviciile sale de cloud!

Google va folosi tehnologia BLOCKCHAIN în serviciile sale de cloud!

Google a anunțat un parteneriat cu startup-ul Digital Asset din New York, care dezvoltă instrumente pentru a construi aplicații bazate pe tehnologia din spatele bitcoin — blockchain. Săptămâna trecută, BlockApps, un alt start-up care care îi ajută pe programatori să dezvolte aplicații descentralizate, a anunțat o colaborare cu Google, pe site-ul său.

Într-o postare pe blogul companiei, reprezentanții Google spun că utilizatorii săi de Cloud pot explora acum tehnologia blockchain, utilizând funcțiile Digital Asset și BlockApps. Nu este clar cum va funcționa acest lucru pentru clienți, dar mai multe detalii vor fi dezvăluite săptămâna aceasta în timpul evenimentului Google Next 18, scrie Startupcafe.ro.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Urmăriți B1TV.ro și pe