Google Chrome accesează fișiere din calculator prin intermediul unui antivirus (FOTO)

Google Chrome accesează fișiere din calculator prin intermediul unui antivirus (FOTO)

După scandalul Facebook-Cambridge Analytica, un nou conflict stă să izbucnează după ce Google Chrome ar fi accesat date ale utilizatorilor prin intermediul unui antivirus.

Google Chrome a cerut permisiunea utilizatorilor de a face câteva actualizări, în 2017, cu promisiunea de a face folosirea internetului de pe computerele cu Windows mai „curată” și mai „sigură”. De fapt, browser-ul a dăugat un „antivirus basic”, denumit Chrome Cleanup Tool, un software al companiei de securitate informatică și antivirusuri ESET.

Potrivit Playtech, Cleanup Tool îți accesează datele din calculator pentru a căuta fișiere suspecte dăunătoare browserului. Asta înseamnă că transmite metadate ale fișierelor tale și date despre sistemul tău direct la Google. Apoi, îți cere permisiunea de a te scăpa de eventualele fișiere suspecte, dacă le găsește.

De asemene,a acceeași sursă scrie că Chrome Cleanup Tool este programat să găsească doar programe malware care ar putea intra în conflict cu Chrome, și nu-ți instalează extensii dubioase și nici nu îți atașează reclame acolo unde nu ar trebui în browser.

Chiar și așa, Google Chrome tot îți umblă prin computer.