Google, dată în judecată! Acuzaţii GRAVE la adresa companiei: Urmăreşte ILEGAL mişcările a MILIOANE de oameni

Google, dată în judecată! Acuzaţii GRAVE la adresa companiei: Urmăreşte ILEGAL mişcările a MILIOANE de oameni

Gigantul american Google a fost dat în judecată.
Compania este acuzată, în SUA, că urmăreşte în mod ilegal mişcările a milioane de utilizatori de telefoane iPhone, dar şi cele cu sistemul Android, chiar dacă aceştia folosesc o setare pentru a preveni acest lucru.

Potrivit unei plângeri depuse la sfârşitul săptămânii trecute, Google susţine în mod eronat că utilizatorii nu vor fi urmăriţi dacă opresc funcţia ”Location History” şi le încalcă viaţa privată prin monitorizarea şi stocarea mişcărilor acestora.
”Google a afirmat că un utilizator poate opri oricând istoricul locaţiei. Cu funcţia Location History oprită, locurile unde mergeţi nu mai sunt stocate. Acest lucru nu este adevărat”, se arată în plângerea depusă la tribunalul din San Francisco, scrie news.ro citând Reuters.

Reclamantul, Napoleon Patacsil din San Diego, vrea să obţină statutul de proces colectiv în numele utiizatorilor de telefoane cu sistem Android şi de iPhone-uri care au oprit funcţia de urmărire.
El cere despăgubiri nespecificate pentru încălcarea de către Google a legislaţiei din California referitoare la confidenţialitatea datelor şi a intruziunii în viaţa privată a oamenilor.
Patacsil susţine că Google l-a urmărit ilegal prin intermediul telefonului său cu sistemul Android şi ulterior prin intermediul iPhone-ului său pe care a descărcat unele aplicaţii ale Google. El mai spunecă obiectivul principal al Google este de a monitoriza utilizatorii de telefoane şi să permită unor terţe părţi să facă acest lucru.

Reprezentanţii Google nu au dat până acum o poziţie oficială.