Google dezvăluie prin serviciul Street View trasee turistice și mănăstiri din Himalaya

Google dezvăluie prin serviciul Street View trasee turistice și mănăstiri din Himalaya
Foto: thenextweb.com

Compania Google a publicat, joi, ca parte a serviciului Street View, imagini în premieră din Regatul Bhutan, de la poalele munţilor Himalaya, oferind privelişti care includ mănăstirile montane şi râurile micului stat puţin cunoscut din Asia central-sudică, relatează AFP.

Regatul Bhutan, care şi-a construit renumele mai ales pe baza „fericirii naţionale brute”, promisă ca o metodă de dezvoltare alternativă, a fost, pentru mult timp, una dintre cele mai izolate ţări din lume.

Micul stat situat la nord de Bangladesh a respins mult timp tehnologiile moderne de comunicaţii, ridicând interdicţia privind adoptarea televiziunii abia în 1999 şi se protejează împotriva influenţelor exterioare limitând turismul.

Într-un gest rar de deschidere, guvernul acestui stat a permis totuşi gigantului online Google fotografierea peisajelor extraordinare ale ţării, de la bordul vehiculelor serviciului Street View şi publicarea imaginilor pe internet.”Cea mai mare parte a guvernelor apreciază Street View, pentru că le permite să promoveze turismul”, a declarat Divon Lan, unul dintre responsabilii de proiect.

„În Bhutan, contextul a fost foarte diferit. Mai clar, întrebarea era «cum să facem cunoscut Bhutanul fără să atragem mulţimi de turişti care vin să bulverseze şi să ne murdărească cultura?»”, a mai spus Divon Lan.

Tags: