Grupul elvețian Swatch ar putea încheia parteneriate pentru producerea de ceasuri inteligente

Grupul elvețian Swatch ar putea încheia parteneriate pentru producerea de ceasuri inteligente
Foto: ndtv.com

Grupul elvețian Swatch ar putea încheia parteneriate cu producători de echipamente electronice pentru producerea unor ceasuri inteligente (smartwatch), lucru care i-ar permite accesul pe o piaţă estimată să genereze vânzări de 10 miliarde de dolari în 2018, relatează Bloomberg.

„Lucrăm deja cu multe astfel de companii, pentru care furnizăm componente strategice în producerea de smartwatch-uri. Nu excludem să extindem colaborarea pe viitor, dar nu este o prioritate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Swatch, Beatrice Howald, fără a oferi alte detalii.

Analiștii Citigroup susțin că piaţa mondială de ceasuri inteligente ar putea creşte în 2018 la aproximativ 10 miliarde de dolari, de la o valoare de 1,8 miliarde de dolari estimată în acest an, în contextul în care tot mai multe persoane înlocuiesc ceasurile clasice cu dispozitive tech purtabile.

Gigantul american Intel, cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial, negociază cu mai mulţi producători elveţieni de ceasuri încheierea unui acord pentru dezvoltarea de smartwatch-uri, a anunțat purtătorul de cuvânt al companiei.

Industria ceasurilor din Elveţia este puternic afectată de o serie de proteste politice în Hong Kong, regiune care importă aproximativ o cincime din ceasurile elveţiene.