Guvernele din întreaga lume au trimis solicitări către Google cu privire la datele utilizatorilor. Pe ce loc se află România în top

Guvernele din întreaga lume au trimis solicitări către Google cu privire la datele utilizatorilor. Pe ce loc se află România în top
foto: telegraph.co.uk

Peste 40.000 de cereri cu privire la datele utilizatorilor au fost trimise de la Guvernele din întreaga lume către Google, potrivit ultimului raport de transparență al companiei care face referire la cel de-al doilea semestru al anului 2015, potrivit hotnews.ro.

"Asemenea altor companii de tehnologie și telecomunicații, Google primește în mod regulat, din partea guvernelor și a instanțelor judecătorești din întreaga lume, solicitări de a furniza date referitoare la utilizatori. În acest raport, dezvăluim numărul de solicitări primite de la fiecare guvern, pe perioade de șase luni, cu anumite limitări. Utilizarea serviciilor noastre a crescut an de an, la fel și numărul solicitărilor de date referitoare la utilizatori", explică reprezentanții Google.

În acest top, SUA și Germania au trimis cele mai multe solicitări, în timp ce din România au fost trimise doar 14 astfel de cereri. O astfel de cerere este înaintată doar în cazul în care se dorește investigarea încălcărilor anumitor reglementări sau a anumitor activități infracționale.

"Când primim o solicitare de informații despre utilizatori, o examinăm cu atenție și oferim informații numai în măsură justificării și autorității solicitării respective. Abordarea noastră se axează pe respectarea confidențialității și securității datelor pe care utilizatorii le stochează la Google. Înainte de a predă date în urmă unei solicitări guvernamentale, ne asigurăm că aceasta respectă atât legislația, cât și politicile Google. Când este cazul, notificăm utilizatorii cu privire la solicitările de natură juridică, cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege sau printr-un ordin judecătoresc. Iar dacă noi considerăm că o solicitare este prea vastă, încercăm să îi limităm aplicarea, că atunci când am convins o instanță judecătorească să limiteze în mod drastic o solicitare guvernamentală din S.U.A. privind interogările de căutare introduse de utilizatori într-un interval de două luni", mai arată cei de la Google.