Guvernul va cumpăra licenţe Microsoft în valoare de 33 de milioane de euro

Guvernul va cumpăra licenţe Microsoft în valoare de 33 de milioane de euro
Foto: BZI

Guvernul României negociează un contract prin care va achiziționa licențe Microsoft, destinate instituţiilor publice şi sistemului educaţional, în valoare de 33 de milioane de euro, informează Ziarul Financiar.

În urma negocierilor purtate, oferta de buy out a fost redusă de la 45.091.172 euro la 33.254.192,58 euro. Lansarea în anul 2013 a unei eventuale noi achiziţii pentru asigurarea necesarului de licenţe pentru instituţiile publice centrale, locale şi pentru sistemul educaţional nu se va face decât după elaborarea unei strategii de utilizare a produselor software„, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Microsoft România au confirmat faptul că Guvernul negociază un contract de achiziție pentru licențe.

Confirmăm că negociem cu Guvernul României termenii şi condiţiile legate de continuarea utilizării tehnologiilor Microsoft în sistemul educaţional preuniversitar şi în operaţiunile instituţiilor publice, pentru a susţine infrastructura de bază a Guvernului României şi servicii critice de guvernare„, a spus Todi Pruteanu, business strategy manager al Microsoft România.

Guvernul Ponta 2 a prezentat, joi, un program de guvernare care era editat cu ajutorul unui software piratat. (Detalii AICI)