Interzis în Vest pentru acuzaţii de spionaj, Huawei a ajuns în România la afaceri de 400 milioane € în 2018

Interzis în Vest pentru acuzaţii de spionaj, Huawei a ajuns în România la afaceri de 400 milioane € în 2018
Sursă foto: Hepta.ro

Huawei, furnizor de echipamente şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii, a înregistrat, anul trecut, în România, o creştere de 41% a cifrei de afaceri.

Astfel, s-a depăşit, pentru prima dată, pragul de 400 milioane euro, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, citate de zf.ro.

Pe de altă parte, SUA a mărit presiunile asupra aliaților occidentali, conform căreia statele care-i permit companiei chineze să le construiască infrastructura de telecomunicații ar putea fi scoase de pe circuitul informațiilor secrete esențiale.

Mai precis, Mike Pompeo, șeful diplomației americane, a lansat un avertisment, după ce s-a întâlnit cu omologul său german, Heiko Maas, care cel puțin până la acest moment a avut o poziție comună cu Franța și Marea Britanie, refuzând să interzică compania Huawei în dezvoltarea rețelelor de telecomunicații 5G.

Tensiunile din comunitatea euroatlantică referitoare la comerț și securitate au escaladat, iar acest anunț lansat de secretarul american de stat este cel mai recent semn de acest gen. Mike Pompeo a precizat că, deși statele pot lua „o decizie suverană” asupra echipamentelor folosite, această decizie va avea consecințe.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)