Instagram a adăugat o funcţie de recuperare a postărilor şterse

Instagram a adăugat o funcţie de recuperare a postărilor şterse

Instagram adaugă posibilitatea de a prelua postările șterse, cu noua sa funcție Recycle Bin, care readuce fotografiile și videoclipurile eliminate accidental sau intenționat. Noul instrument nu este destinat doar celor care s-au răzgândit în legătură cu o poză, spune rețeaua socială deținută de Facebook, ci și ca o modalitate pentru cei care recuperează un cont după ce a fost piratat pentru a-și restabili conținutul original.

Funcția de Recycle Bin, adăugată pe Instagram

„Știm că hackerii șterg uneori conținutul atunci când au acces la un cont”, a explicat Instagram într-o postare pe blog astăzi, „și până acum oamenii nu au avut nicio modalitate de a-și recupera cu ușurință fotografiile și videoclipurile”.

Răspunsul companiei este Recycle Bin, practic echivalentul coșului de gunoi de pe macOS sau coșul de gunoi de pe Windows. Spre deosebire de modul în care se comportă Instagram astăzi, unde ștergerea unei postări înseamnă că a dispărut pentru totdeauna, aplicația va salva acum orice fotografii șterse, videoclipuri, role, videoclipuri IGTV și povești în folderul Șters recent. Deși nu vor mai fi vizibile în profilul public, o copie va fi păstrată în continuare pe serverele Instagram, scrie slashgear.com.

Exact cât timp vor rămâne acolo pentru recuperare va depinde de tipul de conținut în sine. Poveștile șterse vor rămâne până la 24 de ore în folderul Recycle Bin. Între timp, toate celelalte tipuri de conținut vor fi șterse complet 30 de zile mai târziu, dacă nu îl restabiliți.

Va exista și un alt obstacol înainte de a putea face asta. „Începând de astăzi”, explică Instagram, „vom cere oamenilor să verifice mai întâi că sunt deținătorii de cont legitimi atunci când șterg definitiv sau restabilește conținut din coș”.

Pentru recuperarea unei postări care se află în noul folder, utilizatorii pot accesa Setări din aplicația Instagram. Din opțiunea Cont, va apărea acum „Recycle Bin” în listă. De acolo, se poate restaura suportul media, fie, se poate șterge definitiv.

Cu toate acestea, chiar și cu asta, Instagram avertizează că nu tot conținutul va fi în mod necesar eliminat de pe serverele sale imediat. „Poate dura până la 90 de zile pentru a finaliza procesul de ștergere după ce începe”, clarifică compania . „Copiile conținutului dvs. pot rămâne după cele 90 de zile de stocare de rezervă pe care le folosim pentru recuperare în caz de dezastru, eroare de software sau alt eveniment de pierdere a datelor. Putem, de asemenea, să păstrăm informațiile dvs. pentru aspecte precum probleme legale, încălcări ale termenilor sau eforturi de prevenire a daunelor ”.

Instagram a schimbat secţiunea Stories

Amintim că Instagram a venit cu o nouă experienţă de utilizare a secţiunii „Stories”, tocmai pentru ca activitate să devină mult mai interactivă. Dacă, până acum, utilizatorul putea urmări o singură fereastră verticală, pe un fond negru, opţiunea a fost schimbată.

Acest nou concept pentru „Stories” se adresează sistemelor laptop și PC, adică unor display-uri mari. Dacă până acum abordarea folosită lăsa mult spațiu nefolosit, pe fundal negru pentru a nu distrage atenția de la imaginile pe care le urmărești, de acum spațiul rămas va fi folosit pentru afișarea unor miniaturi reprezentând conturile de Instagram pe care le urmărești.

Tags:
Ultima oră
10:26 - Alexandru Rafila: Vom analiza măsurile puse în aplicare în alte ţări din spaţiul european, pentru încetinirea transmiterii variantei Omicron (VIDEO)
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută