Instagram adaugă posibilitatea ştergerii conturilor pe iPhone

Instagram adaugă posibilitatea ştergerii conturilor pe iPhone
Instagram folosește inteligența artificială pentru a verifica vârsta utilizatorilor. Sursa Foto: Hepta/Zuma Press / Rafael Henrique

Instagram a adăugat opţiuni pentru ştergerea şi dezactivarea conturilor de pe iPhone. Instagram a fost nevoită să includă această opţiune în aplicaţia de iPhone, după regulile impuse de Apple.

Instagram introduce opțiunea ștergerii conturilor pe iPhone

Toate aplicaţiile care presupun crearea unui cont trebuie să ofere şi opţiunea ştergerii acestuia, împreună cu toate datele personale.

Opţiunea ştergerii contului se regăseşte în pagina setărilor legate de contul de Instagram, în partea de jos a ecranului. Ştergerea nu are loc imediat cum utilizatorul confirmă comanda, ci după 30 de zile, în care acesta se poate răzgândi.

Apple nu a impus o penalizare dură pentru nerespectarea noii reguli, ci a menţionat doar că aplicaţiile care nu se conformează ar putea să se confrunte cu întârzieri în verificarea şi publicarea update-urilor în App Store.

Potrivit TechCrunch, „aplicația de rețea socială deținută de Meta a lansat acum o nouă opțiune care vă permite să alegeți să ștergeți sau să vă dezactivați contul Instagram pe iOS pentru a respecta Orientările actualizate de revizuire a App Store de la Apple, care obligă acum toate aplicațiile care oferă crearea contului să includă și ștergerea contului în cadrul aplicației.”

Cum poate fi șters contul

Un purtător de cuvânt al Instagram a dat, de asemenea, o declarație publicației despre această schimbare în aplicația Instagram:

Dorim să oferim oamenilor mai multe modalități de a-și controla experiența și timpul petrecut pe Instagram. Am lansat opțiunea de a vă șterge contul în Setări pe iOS și veți avea în continuare opțiunea de a vă dezactiva temporar contul înainte de a alege să-l ștergeți.

Iată cum să vă ștergeți contul de Instagram prin aplicația iOS:

Deschideți aplicația Instagram, apoi atingeți secțiunea Profil;

În „Cont”, alegeți „Ștergeți contul”;

Aplicația vă va întreba dacă doriți să vă dezactivați sau să ștergeți contul și puteți alege.

Urmăriți B1TV.ro și pe