Instagram lansează noi opțiuni de siguranță pentru a proteja minorii

Instagram lansează noi opțiuni de siguranță pentru a proteja minorii

Instagram este una dintre cele mai mari retele de socializare din lume și optimizează constant cacateristicile platformei.Adulții se vor lovi de obstacole atunci când încearcă să caute sau să trimită mesaje minorilor pe Instagram cu care nu au nicio legătură.

Instagram lansează noi caracteristici de siguranță pentru aproteja utilizatorii mai tineri de adulții pe care nu îi cunosc, potrivit CBSNews.

De asemenea, rețeaua socialăva împiedica adulții să trimită mesaje minorilor dacă minorul nu urmăreștepersoana respectivăși va fimai greu pentru adulți căutarea și urmărirea utilizatorilor mai tineri. Minorii vor primi, de asemenea, solicitări cu scopul de avea prudență în mesajele lor cu adulții cucare sunt deja conectați dacă adultul „a manifestat un comportament suspect”, a spus compania.

Care vor fi notificările de siguranță

„Dacă nu, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a păstra această conversație în siguranță”, se spune în document. Notificările de siguranță îi spun minorului că pot restricționa, raporta sau blocacealaltă persoană.

Notificările includ sfatul: „Nu trebuie să răspunzi la mesajele care te enervează sau care te fac să te simți inconfortabil” și „Fii atent atunci când împărtășești fotografii, videoclipuri sau informații cu cineva pe care nu-l cunoști”.

Compania a declarat că va folosi „un nou tip de inteligență artificială pentru a determina cine este un adult față de un minor”.

De asemenea, există opțiunea de a face un cont privat dinsetările aplicației, dar compania a spus că utilizatorilor sub 18 ani li se va cere să aleagă între un cont privat sau public în timpul procesului de înscriere.

Utilizatorii rețelei de socializarepot limita deja cine își poate vedea poveștile pe care le posteazăprin intermediul funcției „prieteni apropiați”, care le permite utilizatorilor să creeze o listă de persoane apropiate care sî vadă poevștile lor. Există, de asemenea, o caracteristică „Ascunde povestea de la” care împiedică pe oricine din lista respectivă să vadă poveștile. Utilizatorii pot limita, de asemenea, cine poate răspunde, reacționa și partaja povestirile lor.

Instagram și-a actualizat ghidul pentru părinți pentru a include noile caracteristici de siguranță. Child Mind Institute a colaborat cu Instagram pentru a crea îndrumări privind stabilirea limitelor online pentru copii.

„În special pentru majoritatea adolescenților care tocmai se conectează, părinții stabilesc limite acolo unde spun:„ Dacă nu este deja un prieten pe care îl puteți verifica, nu ar trebui să existe un motiv pentru care trimiteți mesaje cu cineva „,” a spus Dave Anderson, psiholog clinic la Child Mind Institute.

Tags: