Instagram testează afișarea clipurilor video în stilul TikTok

Instagram testează afișarea clipurilor video în stilul TikTok
Sursa Foto: Hepta/Zuma Press / Rafael Henrique

Instagram vine cu noi încercări pentru utilizatorii platformei. De data aceasta încearcă să modifice experiența de  folosire a platformei și să o aducă într-una mult mai asemănătoare cu cea pe care o oferă platforma TikTok.

Conform lui  Mark Zuckerberg, CEO Facebook, se pare că  se testează o noua interfață în ceea ce privește afișarea fotografiilor. Se urmărește ca prin această metodă pozele să  fie afișate în format portrait, dreptunghiular.

Instagram testează afișarea clipurilor video în stilul TikTok

 Mark Zuckerberg a precizat  că această modificare are la bază  în principiu, încercarea de a alege noi formate în care să fie afișate fotografiile pentru experiențe mai plăcute.

TikTok se poate mândri acum că în ultimii 2 ani de zile s-a bucurat de o explozie a gradului de utilizare în rândul populației tinere.

Instagram a început cu afișarea pozelor pătrate, iar acum merge spre poze și clipuri video dreptunghiulare, și se urmărește dacă prin această metodă  oamenii vor fi interesați  de noul mod de prezentare.

Astfel că, o parte dintre clienții Instagram vor vedea fotografii și clipuri video în noul  format înainte ca modificarea să fie oficializată și implementata pentru toți utilizatorii. Ulterior, dacă noul format va avea succes, acesta va putea fi folosit de toată lumea, conform idevice.ro.

Mark Zuckerberg anunță că va integra NFT-uri în rețeaua Instagram

Recent, Mark Zuckerberg a spus că vor exista metode prin care să pot aduce NFT-uri deja existente pe Instagram, pentru a putea seta fotografia de profil direct din portofelul personal, așa cum se poate face în prezent pe Twitter. De asemenea, Zuckerberg spune că se vor putea crea propriile NFT-uri direct din interfața Instagram.

NFT-urile au intrat prima dată în discuție în raport cu compania Meta în momentul în care a fost prezentată viziunea pentru metavers, unde vor exista mai multe tipuri de bunuri digitale, de la arta pe care o poți folosi pentru a-ți decora spațiile virtuale, pană la hainele virtuale ale personajului din metavers, potrivit TechCrunch.

Cu toate acestea, viziunea Facebook pentru metavers este încă departe. Tehnologia trebuie să evolueze mult în direcția AR și VR pentru ca aceasta să poată fi realizată, în timp ce bariera de intrare trebuie să fie semnificativ mai mică decât este în prezent. Momentan, prima rețea VR de la Facebook, Horizon, se confruntă cu probleme la nivelul interacțiunii dintre persoane în VR.

Urmăriți B1TV.ro și pe