iPhone 13 – care sunt principalele diferențe între modele și ce s-a schimbat față de anul trecut

iPhone 13 – care sunt principalele diferențe între modele și ce s-a schimbat față de anul trecut

În fiecare an, ca de obicei, vedem o nouă iterație a iPhone, smartphone-ul copleșitor de popular al Apple. Anul acesta, vorbim despre seria Apple iPhone 13. Care sunt diferențele între principalele telefoane lansate, dar și față de seria veche, de anul trecut? Află mai jos.

Apple a lansat noua serie iPhone 13 pe 14 septembrie 2021.

În afară de unele diferențe subtile, nu vei observa prea multe schimbări cu iPhone-urile din acest an. Ca și anul trecut, există patru modele și fiecare model are aproximativ aceeași dimensiune ca echivalentul anului trecut. Numărul de camere de pe partea din spate a fiecărui dispozitiv rămâne neschimbat, deși au fost „renovate” puțin pe modelele de nivel inferior. Partea din față a dispozitivelor este cea care s-a schimbat cel mai mult, renumita crestătură fiind redusă pentru prima dată.

iPhone 13 Mini

La extremitatea inferioară, avem iPhone 13 Mini. Are un afișaj de 5,4 inci care încape în palmă și aproape toate aceleași specificații ca iPhone-ul 13. Este cel mai ieftin iPhone de bază pe care îl poți obține.

iPhone

iPhone 13 este modelul „standard”. Are afișajul de aceeași dimensiune ca anul trecut, la 6,1 inci. De asemenea, are aceeași configurație a camerei din spate, cu un shooter principal asociat cu un obiectiv ultra-larg.

iPhone 13 Pro

Trecând peste varianta standard, avem iPhone 13 Pro. Are aceeași dimensiune ca iPhone 13 obișnuit, dar are o cameră cu lentile triple pe spate, printre alte upgrade-uri. Al treilea obiectiv este un teleobiectiv, care ajută la mărirea subiectelor îndepărtate.

iPhone 13 Pro Max

În cele din urmă, cel mai nou smartphone de la Apple este iPhone 13 Pro Max. Este cel mai mare dintre noile telefoane, cu un ecran de 6,7 inci. Are toate specificațiile iPhone 13 Pro obișnuit, dar vine cu o baterie mai mare și câteva caracteristici puțin mai bune. Fiind că este cel mai bun dintre cele mai bune telefoane Apple chiar acum, este și cel mai scump.

iPhone 13 vs iPhone 12: Ce este nou?

După cum am menționat deja, seria Apple iPhone 13 nu este atât de diferită de seria iPhone 12. Cu toate acestea, vine cu câteva actualizări, dintre care cele mai semnificative:

  • Crestătură mai mică, camere mai mari:  crestătura din fața tuturor modelelor iPhone 13 este mai subțire decât ceea ce am văzut pe iPhone-urile anterioare. Între timp, modulul camerei din spate este puțin mai mare la modelele Pro și ușor reproiectat la modelele non-Pro. Numărul și tipurile de lentile rămân însă aceleași de la seria iPhone 12.
  • ProMotion: iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au afișaje ProMotion, care reprezintă brandul Apple pentru afișaje cu rată de reîmprospătare ridicată. Acestea acceptă rate de până la 120Hz. Dispozitivele iPhone 13 clasice, totuși, rămân cu afișaje de 60Hz.
  • Baterii: Bateriile din seria iPhone 13 sunt puțin mai mari decât cele pe care le-am văzut în seria iPhone 12. Acest lucru ar trebui să ducă la o durată mai mare de viață a bateriei.
  • Stocare: Capacitatea de stocare inițială pentru iPhone 13 și iPhone 13 Mini este acum de 128 GB, de la 64 GB. De asemenea, ajunge până la 512 GB, pe care modelele de anul trecut nu le-au oferit. Între timp, modelele Pro au o nouă opțiune de 1 TB.

Merită cumpărat Apple iPhone 13?

În 2020, Apple a actualizat o mulțime de aspecte de design ale iPhone-urilor sale. Acesta a readus designul „boxy” al iPhone 4, a schimbat designul modulului camerei din spate și a făcut alte rafinamente. De asemenea, a introdus iPhone 12 Mini.

Anul acesta, Apple a lăsat lucrurile în mare parte la fel. Sigur, partea din față a telefoanelor are o crestătură puțin mai mică, componentele interne sunt mai bune și există o mulțime de caracteristici noi. În general, totuși, dacă deții deja un iPhone 12, probabil că nu ai nevoie de o actualizare așa de rapid.

Acestea fiind spuse, dacă nu ai deja un iPhone sau dacă ai unul vechi de câțiva ani, gama Apple iPhone 13 este acum cea mai bună ofertă oferită de companie. Telefoanele au cel mai rapid procesor, cele mai bune camere, cele mai noi funcții și – poate cel mai bun dintre toate – baterii mai mari și o încărcare mai rapidă.

Desigur, există o mulțime de telefoane Android care chiar depășesc majoritatea caracteristicilor recente aduse iPhone.