Lenovo a preluat divizia de telefoane Motorola de la Google pentru 2,91 miliarde dolari

Lenovo a preluat divizia de telefoane Motorola de la Google pentru 2,91 miliarde dolari
Foto: gsmarena.com

Lenovo a finalizat preluarea diviziei de telefoane mobile Motorola de la gigantul american Google pentru 2,91 miliarde de dolari, relatează Wall Street Journal.

Motorola urmează să fie integrată ca subsidiară a Lenovo şi îşi va păstra în continuare sediul la Chicago.

În urma tranzacției, Google va păstra portofoliul de patente al Motorola, în timp ce Lenovo a primit licenţă de folosire a acestora. Acest fapt permite Google să protejeze producătorii de telefoane care folosesc sistemul de operare Android, în procesele legate de drepturile de proprietate intelectuală.

În Statele Unite, Lenovo intenţionează să vândă în continuare telefoane sub marca Motorola.

Motorola s-a dovedit a fi o divizie neprofitabilă pentru Google de la preluarea sa, în 2012, pentru 12,5 miliarde de dolari. Cota Google pe piaţa smartphone-urilor a scăzut de la 2,3% în 2012 la circa 1% în 2013, potrivit companiei de analiză a pieţei IDC.

Yang Yuanqing, directorul general executiv Lenovo, a declarat de mai multe ori în acest an că estimează că va transforma Motorola într-o unitate profitabilă în mai puţin de un an şi jumătate de la încheierea procesului de preluare.

În cel de-al treilea trimestru din acest an, Lenovo a fost al patrulea competitor pe piaţa smartphone-urilor, cu o cotă de 5,2%, în spatele Samsung, Apple şi Xiaomi din China, potrivit firmei de cercetare IDC.

Tags: