LG lansează pe piață televizorul ultra-definition cu ”cel mai mare ecran din lume”

Foto: Channel5.com

LG Electronics comercializează, începând de miercuri, televizorul ultra-definition (cu o rezoluție de patru ori mai bună decât a unuia HD) despre care spune că are ”cel mai mare ecran din lume”, încercând astfel să obțină o cotă mai mare pe piața televizoarelor premium.

Producătorul sud-coreean a lansat pe piața locală televizorul cu ecran de 84 inch / 213 cm, prețul său fiind de 25 million woni / aproximativ 17.600 euro. Luna viitoare televizorul OLED va fi comercializat și pe piețele din Europa și Statele Unite, urmând apoi cele din Asia și America Latină, relatează AFP. 

Gadget-ul cu ecran de 2,13 metri și rezoluția de 3840×2160 pixeli dispune de conexiune Wi-Fi prin care pot fi descărcate jocuri și filme online plus mod 3D reglabil. Noul produs apare pe fondul încercărilor producătorilor globali de a revigora vânzările prin dezvoltarea unor televizoare premium cu ecrane mai mari și imagini cu o claritate sporită.


Foto: News.malaysia.msn.com

LG, al doilea mare producător de televizoare din lume, a precizat că noul model nu dispune doar de un ecran mare ci și de o rezoluție superioară oricăruia dintre televizoarele high-definition existente, care îi va face pe utilizatori ”să simtă gustul realității”.

Tot anul acesta, Samsung Electronics a lansat un televizor full HD de 75 inch, iar japonezii de la Sharp, un model de 90 de inch.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)