Locuitorii din zone izolate vor avea acces la internet! Facebook a facut primul zbor de test cu dronele solare (VIDEO)

Locuitorii din zone izolate vor avea acces la internet! Facebook a facut primul zbor de test cu dronele solare (VIDEO)

Facebook a realizat primul zbor de test cu Aquila, drona solară cu care va furniza conexiuni la internet locuitorilor din zone izolate, potrivit Hotnews.

Drona poate zbura trei luni fără oprire și poate ajunge până la altitudini cuprinse între 18 ți 27 km.

Patru miliarde de oameni nu au folosit niciodată internetul, iar 1,6 miliarde dintre ei trăiesc în zone unde furnizorii de internet nu au făcut nicio investiție. Noul proiect este gândit special pentru această categorie.

Dronele vor putea comunica între ele prin unde laser, iar cu stațiile de bază de la sol vor comunica prin semnale radio.

Locuitorii din zone izolate vor putea avea acces la internet!

#DIRECT_ONE_zrle5t#

„Stațiile de la sol vor transmite semnale radio internet către o care va transmite mai departe către celelalte drone din constelație, prin tehnologie laser", au declarat cei de la Facebook. Aceștia au mai precizat că vor transmite apoi semnale radio către userii de la sol.

Aceste aeronave vor cântări 400 kg, iar anvergura aripilor este de 42 metri, precum la un Boeing 737.

Pentru aceste servicii, Facebook va semna acorduri cu furnizori locali de internet, iar compania spune că o rețea de drone care comunică va putea aduce internetul în zone rurale izolate unde ISP-iștii clasici nu au motive să investească.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele