Zuckerberg, interviu în plin scandal Cambridge Analytica. A pozat în omul umil, cu ochii în lacrimi: Am început asta când eram tânăr și neexperimentat… (VIDEO)

Zuckerberg, interviu în plin scandal Cambridge Analytica. A pozat în omul umil, cu ochii în lacrimi: Am început asta când eram tânăr și neexperimentat... (VIDEO)

În plin scandal de proporții care afectează Facebook, Mark Zuckerberg a acordat un rar interviu exclusiv, pentru CNN.

Zuckerberg a încercat să pozeze în omul umil, care a fost și este bine intenționat, dar care a făcut anumite greșeli. A spus de mai multe ori că regretă cele întâmplate, dar a găsit și scuze și justificări pentru greșelile sale: ”Am început asta când eram atât de tânăr și neexperimentat… Am făcut erori tehnice și de business. Am angajat oameni nepotriviți. Nu am avut încredere în cine trebuia”.

A promis că va merge să depună mărturie în Congresul SUA, dar n-a făcut nicio referire la invitația în Parlamentul britanic sau la cea a Parlamentului European.

”Dacă mi-ai fi spus în 2004, când eram cu Facebook la început, că o mare parte din responsabilitatea mea de azi va fi să ajut la asigurarea faptului că alegerile se desfășoară corect și nu sunt afectate de implicarea altor guverne, nu te-aș fi crezut”, a mai spus el, pentru CNN.

Unul dintre momentele în care a încercat cel mai mult să joace rolul de om bun și umil a fost cel în care a vorbit despre modul în care s-a schimbat percepția lui după nașterea fiicelor sale. El a spus că după aceste fericite evenimente din viața sa a început să lucreze mai mult cu gândul că fiicele sale trebuie să fie mândre de el.

”Când devii părinte se schimbă foarte multe lucruri. Obișnuiam să cred că lucrul cel mai important pentru mine, de departe, e să am un impact pozitiv cât mai mare asupra lumii. Acum mă interesează să construiesc ceva, astfel încât fetele mele să fie mândre de mine atunci când vor fi mari. Asta e filosofia mea în acest moment. După ce muncesc din greu pe timpul zilei, când mă întorc acasă mă întreb dacă fiicele mele vor fi mândre de mine de ce am făcut azi”, a spus Mark Zuckerberg chiar cu un nod în gât spre finalul răsăpunsului.

Sursă Video: Dragoș Stanca Youtube

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

El a avut un mesaj și pentru utilizatorii Facebook: ”avem responsabilitatea de a vă proteja datele personale. Dacă nu putem face asta, atunci nu vă merităm”.

Mark Zuckerberg a avut un mesaj și pentru companiile care exploatează datele Facebook: vor reduce doar la nume, e-mail si foto profil datele pe care le vor acorda, de acum, diverselor aplicații, iar dezvoltatorii care vor cere acces de acum vor face asta pe baza de contract. În curând în News Feed vom fi atenționați explicit care sunt aplicațiile care ne folosesc datele si vom putea alege explicit, mai clar, lucru ce poate fi făcut și în prezent, din setări.

Zuckerberg a negat că Facebook ar vinde altor companii datele personale ale utilizatorilor săi, deși este evident că Facebook, dar și Google și alții exact asta fac.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat