Meta are un nou plan – Messenger poate fi reintegrat în Facebook

Meta are un nou plan – Messenger poate fi reintegrat în Facebook
Foto: Pixabay

Noul plan al Meta include alipirea aplicațiilor Facebook și Messenger. Această idee poate fi implimentată pentru ca Facebook să poată concura cu Tik Tok, scrie Profit.

Sunt deja opt ani de când aplicațiile au fost separate. Revenirea la starea inițială ar însemna readucerea chat-ului în cadrul rețelei în care a fost creată, fapt ce ar întări poziția Facebook. Messenger urmează să aibă un buton simplu, aflat în dreapta ecranului, în colț sus.

Ce modificări vor fi introduse

Jurnaliștii americani au descoperit această idee într-o serie de documente ce conțin planul de îmbunătățire a platformei Facebook, astfel încât să poată concura cu aplicația Tik Tok.

Pe lângă reintegrarea Messenger, Facebook vizează și o modificare a algoritmului, care va face newsfeed-ul mai interesant și mai atractiv pentru utilizatori. Algoritmul va afișa postări nu doar din câmpul prietenilor și paginilor urmărite, ci din întreaga rețea socială. Această schimbare a fost deja adoptată de Instagram.

Este preconizat ca pagina principală să fie separată în două compartimente de bază, Stories și Reels, apoi un feed, ce va afișa postările virale.

Schimbările au menirea să facă aplicația Facebook un concurent al Tik Tok-ului, care are o rată de descărcări cu 20% mai mare. Timpul petrecut în această rețea este cu 78% mai mare decât al celui petrecut pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni