Ciprian Teleman: „Din noiembrie, în primul trimestru din 2022, avem condiții pentru organizarea licitației pentru spectru 5G”

Ciprian Teleman: Din noiembrie, în primul trimestru din 2022, avem condiții pentru organizarea licitației pentru spectru 5G
Sursa foto: Ciprian Teleman/Facebook

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat duminică seara în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că din noiembrie, în primul trimestru din 2022, sunt întrunite condițiile pentru organizarea licitației pentru spectru 5G.

„Am promulgat Legea 5G. Poate sunteți la curent că acea lege trebuie avizată de 27 de avizatori. Fiecare are câte un punct de vedere asupra Legii. ANCOM face licitația, dar încă nu sunt condițiile pregătite.

A două lege importantă este Codul comunicațiilor care detaliază modul în care operatorii, toată lumea care are legătură cu subiectul comunicațiilor trebuie să își armonizeze modul de lucru. Mai avem două avize de luat pe Codul comunicațiilor.

Deadline-ul este ca la final de noiembrie, Legea iese din Parlament și merge la promulgare. ANCOM a lansat licitația mică de spectru. Din noiembrie, în primul trimestru din 2022, avem condiții pentru organizarea licitației pentru spectru 5G și e termen prevăzut în PNRR, deci nu avem cum să îl ocolim”, a declarat Ciprian Teleman.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
11:12 - Klaus Iohannis: la congresul PNL: Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei / Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o
09:10 - Emma Răducanu, „adoptată” de Casa Regală. Cum s-a împrietenit cu Kate Middleton