Motivul pentru care telefoanele mobile nu pot fi folosite în timpul zborurilor: Ar afecta serios rețeaua (VIDEO)

Motivul pentru care telefoanele mobile nu pot fi folosite în timpul zborurilor: Ar afecta serios rețeaua (VIDEO)

Telefoanele mobile nu interferează cu sistemele de navigație ale avioanelor, însă ele trebuie închise la decolare și la aterizare, cu toate că acesta este motivul oficial evocat de companiile aeriene, relatează Capital.

De fapt, motivul epntru care telefoanele mobile trebuie oprite este acela că în timpul decolării, aparatele încearcă să se conecteze la antenele de la sol. Din cauza vitezei mari, telefoanele schimbă antena la fiecare secundă, ceea ce duce la consumarea resurselor și afectarea serioasă a rețelei. Cum un număr mare de avioane decolează sau aterizează zilnic, acest lucru ar duce la un adevărat haos pentru operatori.

Comisia Europeană a luat, în 2008, o decizie privind condițiile armonizate de utilizare a spectrului de frecvențe radio pentru exploatarea serviciilor de comunicații mobile la bordul aeronavelor.

Astfel, telefoanele pasagerilor urmau să fie legate la o rețea celulară la bord care comunica cu Pământul prin satelit pentru a evita conectarea telefoanelor la rețelele mobile ale țărilor survolate.

Totodată, dispozitivul permitea menținerea puterii de transmisie la un nivel scăzut pentru a asigura securitatea echipamentelor de bord.

Totuși, și în acest caz folosirea telefonului mobil în timpul decolării și al aterizării era interzisă, fiind accesibilă doar în momentul în care aeronava ajungea la înălțimea zborului său de croazieră.

Motivul pentru care nu poți folosit telefonul mobil în timpul zborului

Embed: