Motocicleta zburătoare din Star Wars, transpusă în realitate de o firmă americană (VIDEO)

Foto: Daily Mail

Fanii seriei Star Wars vor fi încântați să afle că o firmă americană a reușit să creeze un prototip funcțional al motocicletei zburătoare folosite în filmul ”Return of the Jedi”. Vehiculul a fost deja testat în deșertul Mojave de firma californiană Aerofax, cea care l-a dezvoltat. Aparatul dispune de două rotoare orientate în jos și poate fi manevrat prin două manete care controlează unghiul de mișcare al elicelor.

Aceasta nu este prima încercare de a transpune în realitate motocicleta zburătoare din Star Wars, dar până acum planurile au fost abandonate din cauza sistemului complex de control al unui astfel de aparat, relatează Daily Mail. Totuși, Aerofax a reușit să creeze un sistem care răspunde la mișcările pilotului, acesta poate controla aparatul prin balans și înclinarea corpului.

Aerofax a testat deja motocicleta zburătoare la altitudinea de 5 metri și la o viteză de până la 50 kilometri pe oră. Compania lucrează la un al doilea astfel de vehicul care ar putea fi gata în luna octombrie, și pregătește și o dronă fără echipaj uman până la finele lui 2013.

”Imaginați-vă zboruri private la fel de intuitive cum ar fi plimbarea pe o motocicletă obișnuită”, scrie firma americană pe site-ul său. Aerofax susține că motocicleta zburătoare ar putea fi utilizată la supravegherea rapidă a granițelor. Din nefericire pentru fanii Star Wars, firma californiană susține că nu intenționează să vândă motociclete zburătoare, ci să le folosească sub forma unor drone fără pilot.

Pe internet circulă deja un clip video de prezentarea a mașinăriei, care a devenit rapid unul viral:

Motocicleta zburătoare din Star Wars devine realitate:

Tags: