Netfllix a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi. Sute de titluri sunt în post-producţie sau gata de lansare

Netfllix a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi. Sute de titluri sunt în post-producţie sau gata de lansare
Foto: Pixabay

La finalul anului 2020, serviciul de streaming Netfllix a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global, atunci fiind înregistrată cea mai mare creștere a sa. Compania a anunţat că peste 500 de titluri se află în post-producţie sau gata de lansare.

Mai exact, în al patrulea trimestru al anului trecut, Netflix a adăugat 8,51 de milioane de abonaţi, cu aproximativ 2,5 milioane mai mult decât era aşteptat. Astfel, totalul raportat este de 203,7 milioane de abonaţi la nivel mondial.

Pentru întreg anul 2020, Netflix a anunţat 36,6 de milioane de abonaţi, cel mai mare număr înregistrat în decursul unui an, după 2018, când au fost 28,6 milioane de abonaţi noi.

Marți seară, în urma anunțului, acţiunile Netflix au crescut cu 13%.

Netflix a raportat venituri de 6,64 de miliarde de dolari pentru trimestrul al patrulea şi un profit pe acţiune de 1,19 dolari. Analiştii de pe Wall Street se aşteptau ca serviciul de streaming să obţină venituri 6,63 de miliarde de dolari şi 1,13 dolari pe acţiune, potrivit Refinitiv, citat de news.ro.

Peste 500 de titluri sunt în post-producţie sau gata de lansare

Compania a anunţat că peste 500 de titluri se află în prezent în post-producţie sau „gata de lansare”. Acest număr include şi cele 71 de producţii care vor fi lansate în 2021, cu planuri de a lansa cel puţin un film în fiecare săptămână a anului.

Între cele mai populare producţii din trimestrul al patrulea se numără sezonul 4 din „The Crown” şi miniseria „The Queen’s Gambit”.

2021 debutează cu scumpiri la Netflix. Noile tarife intră în vigoare din februarie

Amintim că serviciul de streaming Netflix își va scumpi abonamentele. Începând cu luna februarie, milioane de utilizatori din toată lumea vor plăti cu aproximativ 26,5 euro mai mult pe un an.

Mai exact, începând cu luna februarie, abonamentul standard la Netflix va crește de la 9,95 euro la 11.06 euro. Cu acest abonament se poate viziona conținutul platformei pe două dispozitive în același timp, cu rezoluție 1080p.

Și abonamentul premium va crește, care permite utilizarea a cinci dispozitive în format 4k (la producțiile care sunt disponibile) de la 13.27 euro la 15.48 euro.

Prețul va rămâne același la planul basic, care permite un singur dispozitiv, respectiv suma de 6,63 euro.

Potrivit reprezentanților Netflix, noile tarife vor fi operate din data de 4 ianuarie 2021, urmând ca valoarea să se vadă în facturile din luna februarie.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)