Nikon S800c – primul aparat foto din lume cu sistem de operare Android, anunțat oficial alături de patru noi compacte COOLPIX (FOTO)

Nikon a anunțat cinci noi aparate foto digitale din gama COOLPIX: P7700, S01, S6400, L610 și S800c, primul aparat foto cu sistem de operare Android.

Nikon COOLPIX S800c este primul aparat foto din lume dotat cu sistem de operare Google Android. Dispune de un senzor CMOS iluminat din spate de 16MP, zoom 10X și viteză de declanșare de până la 8fps, alături de facilitățile unui smartphone sau ale unei tablete, cu acces la internet și aplicații din Google Play, ecran OLED tactil de 8,5cm, GPS, Wi-Fi și 2GB de memorie integrată.

Sistemul de operare Android 2.3 oferă acces la rețelele de socializare pentru postarea directă a fotografiilor realizate cu Nikon COOLPIX S800c, precum și instalarea de aplicații de editare foto precum Instagram. Aparatul filmează Full HD 1080p și dispune de moduri speciale de fotografiere precum HDR sau panorama.

Nikon COOLPIX P7700 este un aparat foto compact dedicat profesioniștilor și celor obișnuiți să utilizeze aparate foto DSLR. Oferă mod de fotografiere manual, obiectiv NIKKORA f/2,0-4,0 cu zoom optic 7,1X, un senzor de imagine CMOS de mari dimensiuni (1/1,7-inch) de 12 megapixeli, iluminat din spate, VR mecanic, filmare Full HD, fotografii în format RAW, butoane de control dedicate pentru funcțiile importante și un monitor LCD cu unghi variabil, de 7,5 cm. Obiectivul are două elemente din sticlă ED care minimizează aberațiile optice, iar aparatul este compatibil cu blițurile Nikon Speedlight.

Nikon COOLPIX S01 este un aparat foto extrem de mic și portabil, cu dimensiunile unui card de credit. Este disponibil în mai multe culori, vine cu obiectiv cu zoom optic de 3x, ecran tactil de 6,2 cm, senzor de imagine CCD de 10,1 megapixeli, memorie internă de 7,3 GB și funcție de filmare HD 720p.

Nikon COOLPIX S6400 este un aparat foto elegant, cu o grosime mai mică de 2 cm, zoom 12X și ecran tactil de 7,5 cm. Are un senzor CMOS iluminat din spate de 16MP și sistem VR mecanic de reducere a vibrațiilor pentru fotografii clare chiar și în condiții slabe de iluminare. COOLPIX S6400 filmează Full HD 1080p, și oferă o serie de moduri speciale de fotografiere precum Portret de noapte, Peisaj de noapte și alte 18 moduri scenă.

Nikon COOLPIX L610 este o cameră foto cu zoom optic de 14X și senzor CMOS de 16MP, iluminat din spate. Filmează în format Full HD 1080p și oferă o serie de instrumente creative precum modul Culoare selectivă, care permite păstrarea în cadrul monocrom doar a tonului de culoare dorit.

Cele 5 aparate Nikon COOLPIX vor fi disponibile la partenerii Nikon din România din luna septembrie.