Nokia lucrează la un Windows Phone cu zoom optic și cameră rotativă – surse (FOTO)

Nokia lucrează la un Windows Phone cu zoom optic și cameră rotativă - surse (FOTO)
Foto: Concept-phones.com

După ”experimentul” 808 Pureview, un smartphone cu cameră de 41 megapixeli, Nokia pregătește un nou gadget cu sistem de operare Windows Phone și cameră rotativă de 8 megapixeli. Design-ul telefonului ar fi de fapt o reinterpretare a unuia mai vechi, care va fi introdus pe noile handest-uri cu Windows Phone, potrivit unor informații neoficiale, care circulă în presa de specialitate.

Informația a fost făcută publică de Concept-phones.com, după ce a primit o imagine din partea unui cititor al site-ului. Acesta susține că are un prieten care ”a lucrat în cadrul unui centru de design al Nokia”.

Lumia X, așa cum se numește device-ul în cauză, va rula pe platforma Windows Phone 8 ”Apollo” și ar trebui să apară pe piață în luna septembrie.

Printre elementele de design de care dispune se numără cele de la Nokia 5700, care funcționa pe platforma Symbian, și care avea o cameră rotativă capabilă de apeluri video și cu un zoom optic de 4X.

Zoom-ul optic este important deoarece majoritatea camerelor foto de pe smartphone-uri oferă doar zoom digital, iar imaginile au de suferit din cauza distoriunilor în acest caz.

Camera rotativă a Nokia Lumia X va avea senzor de 8 megapixeli, lentile Carl Zeiss instalate deja pe terminalele Lumia 800 și Lumia 900 cu Windows Phone.

Printre celelalte ”bunătăți” tehnice de pe viitorul handset se mai numără display-ul AMOLED cu rezoluție HD și tehnologie Nokia ClearBlack, procesor dual core Qualcomm S4 Snapdragon. De asemenea, potrivit acelorași surse, vor exista și taste speciale pentru muzică și jocuri.