O nouă metodă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania. Avertismentul specialiștilor

O nouă metodă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania. Avertismentul specialiștilor
Pe partea de spionaj, toate serviciile relevante de informaţii din Rusia sunt prezente la noi în țară. / Sursa Foto: Freepik

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unei noi metode de tentativă de fraudă ce vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania, infractorii cibernetici folosindu-se de pretinse oferte promoţionale prin care clienţii sunt anunţaţi că pot câştiga un premiu de 340 de lei.

Cum acționează infractorii cibernetici

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au scris reprezentanţii DNSC pe pagina oficială de Facebook.

Specialiştii în securitate cibernetică recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute şi analizarea prealabilă a acestora cu o soluţie de securitate „înainte de a face click”.

De asemenea, ei recomandă mai multă atenţie la domeniul site-ului pe care se află, înainte de a lua orice decizie. „În acest caz, potenţiala victimă era redirecţionată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi”, se menţionează în postarea DNSC.

Specialiştii avertizează că nu trebuie furnizate date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri şi spun, totodată, că e nevoie de verificarea existenţei promoţiei pe canalele oficiale ale brandului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni