Directorul Orange se opune excluderii Huawei din viitoarele rețele 5G: „Nu ar fi în interesul Europei şi ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni”

Directorul Orange se opune excluderii Huawei din viitoarele rețele 5G: Nu ar fi în interesul Europei şi ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni
Sursă foto: Hepta.ro

Stéphane Richard, directorul general al companie franceze de telefonie Orange, s-a declarat împotriva excluderii Huawei producătorul chinez Huawei din dezvoltarea viitoarelor rețele de telefonie mobilă 5G din Europa precum cer americanii care avertizează asupra riscului de securitate, conform Reuters.

„Sper că nu ne vom îndrepta spre o excludere de fapt a chinezilor şi în special a Huawei de pe scena europeană, care nu ar fi în interesul Europei şi de asemenea ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni”, a spus Stéphane Richard.

Huawei, cel mai mare producător de echipamentele de telecomunicații din lume, este acuzată în Statele Unite de spionaj în favoarea statului chinez. Compania dezminte clar aceste acuzații.

Conform surselor citate de Reuters, Comisia Europeană va oferi statelor membre libertatea de a restricţiona sau exclude furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii, potrivit noilor recomandări ce vor fi publicate săptămâna viitoare.

„Nu ne dorim decât un singur lucru, să ne fie precizate regulile în acest domeniu”, a subliniat Stéphane Richard.

În ceea ce privește România, reamintim că, pe 20 august, Klaus Iohannis a semnat un „Memorandum de Înțelegere” cu partea americană privind tehnologia 5G. Memorandumul stabileşte o serie de criterii pe care companiile participante la licitaţia din toamnă ar trebui să le respecte. Aceste criterii ar trebui să fie „compatibile cu statul de drept” şi să fie „transparente”, două aspecte la care China nu excelează ceea ce ar putea afecta compania Huawei.

Criteriile sunt:

– Dacă furnizorul este, în lipsa pârghiilor juridice, sub controlul guvernului unui alt stat;

– Dacă furnizorul are o structură a acționariatului transparentă;

– Dacă furnizorul are o istorie de comportament corporatist etic și este supus unui regim juridic care impune practici corporative transparente.

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a anunțat că licitația pentru licențele 5G se amână, aceasta urmând a avea loc cel mai probabil în prima jumătate a anului 2020, dacă se respectă toți pașii necesari.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)