LOVITURĂ CRUNTĂ aplicată de Parlamentul European platformelor video: Ce vor trebui în doi ani să facă Facebook, Youtube şi Netflix

LOVITURĂ CRUNTĂ aplicată de Parlamentul European platformelor video: Ce vor trebui în doi ani să facă Facebook, Youtube şi Netflix

Parlamentul European a adoptat, marţi, modificările legislaţiei în sectorul audiovizual care vizează o mai bună protejare a drepturilor minorilor, reguli mai stricte pentru publicitate şi o cotă de 30% pentru conţinutul european pe platformele video online.

Cu 452 de voturi pentru şi 132 de voturi contra, eurodeputaţii au adoptat o legislaţie care se va aplica pentru toţi difuzorii, printre care Netflix, YouTube,Facebook sau HBO Go, precum şi în cazul transmisiunilor în direct pe platformele de partajare video.

Înainte ca legea revizuită să intre în vigoare, acordul trebuie să fie aprobat de Consiliul de miniştri. Statele UE au 21 de luni de la intrarea sa în vigoare pentru a transpune noile norme în legislaţia naţională, scrie forbes.ro.

Legislaţia modificată îşi propune să asigure o mai bună protejare a drepturilor minorilor faţă de conţinutul publicitar care incită la violenţă, ură sau acte de terorism.
Sectorul audiovizual va trebui să ia măsuri adecvate pentru a combate conţinutul care incită la violenţă, ură şi terorism, în timp ce violenţa şi pornografia vor fi supuse celor mai stricte reguli. Platformele de video-sharing vor fi responsabile pentru reacţia rapidă atunci când conţinutul este raportat sau semnalat de utilizatori ca fiind periculos.

Noua lege include şi reguli stricte pentru domeniul publicitar, în ceea ce priveşte plasarea de produse în cadrul programelelor TV dedicate minorilor şi conţinutul disponibil pe platformele video online.

De asemenea, noile reguli impun o cotă maximă de 20% de publicitate în perioada de difuzare între orele 6:00 și 18:00, oferind canalelor radio şi TV flexibilitatea de a-şi adapta perioadele de publicitate.

Una dintre cele mai importante reguli adoptate fixează la 30% cota conţinutului european în cataloagele platformelor video la cerere (VOD).

Ultima oră
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză