Paturi antiglonț și obiecte de mobilier rezistente la împușcături. Cu asta se apără americanii de multitudinea armelor prezente (VIDE)

Paturi antiglonț și obiecte de mobilier rezistente la împușcături. Cu asta se apără americanii de multitudinea armelor prezente (VIDE)
Foto: stirileprotv.ro

Văzând cererea de arme din SUA, un american a avut o idee originală, în anul 2000: dorind să-și țină colecția mare de arme ferită de ochii curioșilor, acesta a inventat un „pat” în care putea încuia armele, dar și pe care putea să doarmă. Unul dintre avantajele acelei piese de mobilier era faptul că avea și blindaj. De la această idee, el a venit și cu o afacere – a scos pe piață „BedBunker” ( Patul Buncăr ), potrivit Adevărul.

Americanul și-a înființat o firmă cu numele de Heracles Research Corporation, și a început să creeze obiecte de mobilier cu seifuri incluse: BedBunker, CouchBunker (Canapeaua Buncăr), TableBunker (Masa Buncăr), ClosetBunker (Dulapul Buncăr), sau chiar și TruckBunker și ConsoleBunker, care sunt ultilizate în autoturisme.

Prețul canapelelor variază între 7.700 de dolari și 10.700 de dolari, și sunt făcute dintr-un material care poate opri gloanțele.

Mobilier antiglonț și perne capitonate pe post de scut, în America

#DIRECT_ONE_ejjtra#

Văzând acestea, și alte firme și-au dezvoltat propriile linii de mobilier antiglonț. Spre exemplu, o canapea realizată pe comandă de la Osdin Shield costă până la 9.000 de euro.

Proprietarul Heracles Research a declarat că nu se știe cum folosesc clienții mobilierul antiglonț, și nici măcar dacă chiar au nevoie de această protecție. Calitatea acestor obiecte a fost pusă la îndoială prin mai multe teste cu arme de foc, dar acestea nu au provocat mari daune, pernele capitonate putând fi folosite chiar și ca un scut.

Tags: