Pokemon Go, interzis în Arabia Saudită: Jocul se bazează pe teoria evoluției speciilor formulată de Darwin și respinsă de către musulmani

Pokemon Go, interzis în Arabia Saudită: Jocul se bazează pe teoria evoluției speciilor formulată de Darwin și respinsă de către musulmani

Cea mai mare organizație religioasă din Arabia Saudită a republicat interdicția din 2001 referitoare la personajele din desene animate japoneze, potrivit francais.rt.com.

Această interdicție reprezintă o lovitură de proporții pentru noul joc Pokemon Go care, de astfel, a generat o adevărată isterie pe glob. Ei bine, se pare că nu există șanse pentru sadiți să iasă la vânătoare de pokemoni prea curând.

Președinția generală a departamentului de cercetări științifice a publicat un decret referitor la Pokemon pe pagina oficială a instituției. O astfel de interdicție nu reprezintă o noutate, având în vedere că același lucru s-a întâmplat și în 2001, când un banal joc de cărți a fost asemănat cu unul de noroc.

În plus, muftiul, cea mai importantă autoritate religioasă din stat, a precizat în repetate rânduri că unele dintre aceste creaturi conțin steaua cu șase colțuri, simbol al sinonismului internațional și al Statului Isralel, astfel de simboluri nefiind privite cu ochi buni în regat.

De altfel, saudiții nu sunt fani ai noului trend numit Pokemon, având în vedere că jocul se bazează pe teoria evoluției speciilor formulată de Darwin și respinsă de către musulmani.

Urmăriți B1TV.ro și pe