Războiul brevetelor Apple – Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană

Războiul brevetelor Apple - Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană
Foto: Techspot.com

Samsung a pierdut cea mai nouă bătălie pe care o poartă cu Apple în războiul brevetelor, după ce o curte de apel din Dusseldorf a spus că tableta Galaxy Tab 7.7 încalcă brevetul de design al iPad. Instanța din Germania a dispus interzicerea temporară a vânzării tabletei Samsung Galaxy Tab 7.7 în întreaga Uniune Europeană.

Înalta Curte din Dusseldorf a respins însă plângerile referitoare la Galaxy Tab 10.1N, precizând că schimbările aduse tabletei sunt suficient de distinctive astfel încât nu poate fi confundată cu iPad. Prima Galaxy Tab 10.1 a fost scoasă de la vânzare în Germania anul trecut pentru că se asemăna prea mult cu iPad.

”Compania Samsung este dezamăgită de această decizie a Curții. Vom lua în continuare toate măsurile posibile, inclusiv acțiuni legale, pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală și a ne apăra împotriva acuzațiilor Apple astfel încât să ne asigurăm că produsele noastre vor fi în continuare disponibile clienților din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Samsung.

Decizia curții din Germania se află în contradicție cu cea a tribunalului din Marea Britanie care a decis tot în această lună, că tabletele produse de Samsung nu imită iPad-ul. Judecătorul britanic a obligat apoi Apple să publice pe site-ul companiei, precum și în materialele sale publicitare din diverse publicații, o notă în care să se spună că tabletele produse de Samsung Electronics nu imită iPad-ul.

În acest moment, scrie Techspot.com, nu se știe exact cum vor fi afectate vânzările Samsung din Marea Britanie în urma deciziei tribunalului din Germania. ”Samsung salută decizia curții, care confirmă poziția noastră referitoare la Galaxy Tab 10.1N – nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Apple”, a precizat Samsung într-un comunicat de presă.

Ultima oră
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac