Războiul brevetelor Apple – Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană

Războiul brevetelor Apple - Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană
Foto: Techspot.com

Samsung a pierdut cea mai nouă bătălie pe care o poartă cu Apple în războiul brevetelor, după ce o curte de apel din Dusseldorf a spus că tableta Galaxy Tab 7.7 încalcă brevetul de design al iPad. Instanța din Germania a dispus interzicerea temporară a vânzării tabletei Samsung Galaxy Tab 7.7 în întreaga Uniune Europeană.

Înalta Curte din Dusseldorf a respins însă plângerile referitoare la Galaxy Tab 10.1N, precizând că schimbările aduse tabletei sunt suficient de distinctive astfel încât nu poate fi confundată cu iPad. Prima Galaxy Tab 10.1 a fost scoasă de la vânzare în Germania anul trecut pentru că se asemăna prea mult cu iPad.

”Compania Samsung este dezamăgită de această decizie a Curții. Vom lua în continuare toate măsurile posibile, inclusiv acțiuni legale, pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală și a ne apăra împotriva acuzațiilor Apple astfel încât să ne asigurăm că produsele noastre vor fi în continuare disponibile clienților din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Samsung.

Decizia curții din Germania se află în contradicție cu cea a tribunalului din Marea Britanie care a decis tot în această lună, că tabletele produse de Samsung nu imită iPad-ul. Judecătorul britanic a obligat apoi Apple să publice pe site-ul companiei, precum și în materialele sale publicitare din diverse publicații, o notă în care să se spună că tabletele produse de Samsung Electronics nu imită iPad-ul.

În acest moment, scrie Techspot.com, nu se știe exact cum vor fi afectate vânzările Samsung din Marea Britanie în urma deciziei tribunalului din Germania. ”Samsung salută decizia curții, care confirmă poziția noastră referitoare la Galaxy Tab 10.1N – nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Apple”, a precizat Samsung într-un comunicat de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!”
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit