Războiul brevetelor Apple – Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană

Războiul brevetelor Apple - Samsung: Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană
Foto: Techspot.com

Samsung a pierdut cea mai nouă bătălie pe care o poartă cu Apple în războiul brevetelor, după ce o curte de apel din Dusseldorf a spus că tableta Galaxy Tab 7.7 încalcă brevetul de design al iPad. Instanța din Germania a dispus interzicerea temporară a vânzării tabletei Samsung Galaxy Tab 7.7 în întreaga Uniune Europeană.

Înalta Curte din Dusseldorf a respins însă plângerile referitoare la Galaxy Tab 10.1N, precizând că schimbările aduse tabletei sunt suficient de distinctive astfel încât nu poate fi confundată cu iPad. Prima Galaxy Tab 10.1 a fost scoasă de la vânzare în Germania anul trecut pentru că se asemăna prea mult cu iPad.

”Compania Samsung este dezamăgită de această decizie a Curții. Vom lua în continuare toate măsurile posibile, inclusiv acțiuni legale, pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală și a ne apăra împotriva acuzațiilor Apple astfel încât să ne asigurăm că produsele noastre vor fi în continuare disponibile clienților din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Samsung.

Decizia curții din Germania se află în contradicție cu cea a tribunalului din Marea Britanie care a decis tot în această lună, că tabletele produse de Samsung nu imită iPad-ul. Judecătorul britanic a obligat apoi Apple să publice pe site-ul companiei, precum și în materialele sale publicitare din diverse publicații, o notă în care să se spună că tabletele produse de Samsung Electronics nu imită iPad-ul.

În acest moment, scrie Techspot.com, nu se știe exact cum vor fi afectate vânzările Samsung din Marea Britanie în urma deciziei tribunalului din Germania. ”Samsung salută decizia curții, care confirmă poziția noastră referitoare la Galaxy Tab 10.1N – nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Apple”, a precizat Samsung într-un comunicat de presă.

Ultima oră
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)