Cum poţi obţine 40.000 DE DOLARI de la Facebook: Anunţul de ULTIM MOMENT făcut de reţeaua socială

Cum poţi obţine 40.000 DE DOLARI de la Facebook: Anunţul de ULTIM MOMENT făcut de reţeaua socială

Compania Facebook a anunţat miercuri, lansarea unui program de recompense prin intermediul căruia oferă bani utilizatorilor care descoperă breşe de securitate sau scurgeri de date, anunţă ZF.

În urma scandalului Cambridge Analytica, reţeaua socială a contracarat lansând primul program împotriva utilizării abuzive a datelor, Data Abuse Bounty.

Cei care descoperă moduri în care părţi terţe abuzează de datele utilizatorilor de pe rețeaua de socializare pot primi recompense care încep de la 500 de dolari şi pot ajunge până la 40.000 de dolari în cadrul descoperirilor de importanţă majoră.

Astfel, pentru a intra în posesia recompensei, cazul prezentat trebuie să implice cel puţin 10.000 de utilizatori, să demonstreze modul în care s-a realizat abuzul de date (nu doar colectarea acestora), iar situaţia trebuie să fie una de care compania nu este conştientă în momentul de faţă.

Datele furnizate vor fi verificate de echipa pentru abuzuri şi erori și, dacă se constată un abuz, cei care au provocat scurgerea de date vor fi trași la răspundere pe cale legală.

CSO-ul companiei, Alex Stamos, a declarat că programul Data Abuse Bounty va ajuta la descoperirea cazurilor de abuz. “Ne va ajuta să descoperim cazurile de abuz care nu sunt legate de vulnerabilitatea securităţii. Acest proiect va acoperi ambele emisfere şi ne va ajuta să identificăm mai multe cazuri precum Cambridge Analytica pentru a afla primii despre aceste probleme şi pentru a le rezolva cât mai repede”, a spus el.

Scandalul scurgerii de date de la Facebook către compania Cambridge Analytica a început acum trei săptămâni.Informații despre 87 de milioane de conturi (din care 110.000 româneşti) din întreaga lume au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, fiind folosite în campanii de manipulare.

Ultima oră
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore