România lovită din nou de un atac cibernetic puternic! În câteva minute poți rămâne fără bani în cont

România lovită din nou de un atac cibernetic puternic! În câteva minute poți rămâne fără bani în cont
Utilizatorii Netflix sunt vizați. Foto: Pixabay

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC avertizează despre un nou atac cibernetic în România. La acest capitol sunt vizați clienții Netflix.

Avertizarea Departamentului Național de Securitate Cibernetică

„Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică, scrie Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC pe o rețea socială.

Urmăriți B1TV.ro și pe