S-A TERMINAT! Microsoft a făcut ANUNȚUL FINAL. Milioane de utilizatori au acceptat sfârșitul

S-A TERMINAT! Microsoft a făcut ANUNȚUL FINAL. Milioane de utilizatori au acceptat sfârșitul

Microsoft a anunțat utilizatorii de Windows 7 că sistemului de operare va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai primi actualizări de securitate. Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT) recomandă upgrade-ul la un sistem de operare actual și evitarea nepărată a unui produs piratat.

ARSENIE BOCA, PROFEȚIE DE COȘMAR : ‘ROMÂNIA VA FI ÎNCONJURATĂ DE FLĂCĂRI’! E ȘOC ȘI GROAZĂ

Riscurile la care se expun cei care vor utiliza în continuare Windows 7 după expirarea licențelor, prevăd lipsa securității datelor în momentul în care accesează conturi bancare, fac plăți on-line sau pur și simplu accesează adresa de e-mail a firmei, a explicat pentru Mediafax, Mihai Rotariu, coordonatorul relațiilor cu presa al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT).

CUTREMUR LA PALAT! MEGHAN MARKLE I-A SPUS ADIO! S-A AFLAT TOTUL DESPRE FUGA ÎN AMERICA (GALERIE FOTO)

Trebuie să luăm în considerare că Windows 7 nu va mai primi actualizări de securitate de la Microsoft și va deveni pe parcurs din ce în ce mai vulnerabil. Trebuie să fim atenți, dacă folosim în continuare Windows 7, la confidențialitatea datelor. Dacă vrem să facem anumite operațiuni gen internet banking sau vrem să ne logăm online pe anumite conturi sau să folosim e-mailul, mai degrabă am evita acest lucru pentru că am pune în pericol nu doar datele personale cât și pe cele ale instituției sau organizației pentru care lucrăm”, a precizat reprezentatul CERT.

ANAMARIA PRODAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI: MOARTEA A LOVIT CÂND NIMENI NU SE AȘTEPTA

Acesta recomandă schimbarea sistemului de operare, folosirea unuia gratuit sau, varianta cea mai sigură și facilă, upgrade-ul către un Windows actual, ca Windows 10. Reprezentantul CERT mai sfătuiește utlizatorii să evite neapărat utilizarea unui produs piratat.

Urmăriți B1TV.ro și pe