SENZAȚIONAL: Un român este cel mai tânăr MILIONAR din Silicon Valley! Cum a reușit să fie în TOP la doar 20 de ani (FOTO)

SENZAȚIONAL: Un român este cel mai tânăr MILIONAR din Silicon Valley! Cum a reușit să fie în TOP la doar 20 de ani (FOTO)

La doar 20 de ani, Sebastian Dobrincu este unul dintre cei mai tineri milionari pe care Silicon Valley i-a dat vreodată, notează revista Forbes. Tânărul româna fost inclus în lista celor mai bogați 30 de europeni sub 30 de ani, realizată de celebra publicație, fiind și cea mai tânără prezență din acest clasament.

Născut în București, Sebastian a început să învețe despre ingineria software pe cont propriu la vârsta de 7 ani, iar în următorii 10 ani a continuat să își perfecționeze abilitățile în inginerie.

În adolescență, a construit biblioteci de diverse programe și servicii populare, iar talentul său l-a făcut să ajungă să realizeze produse folosite ulterior de giganți precum Facebook, Spotify, Facebook și TikTok.

La doar 17 ani a fondat Storyheap, care a ajuns să devină o platformă lider în marketingul conținutului pe social media. Platforma ajută brandurile, influencerii, agențiile și clienții individuali să gestioneze, să analizeze și să își îmbunătățească prezența pe rețelele de socializare bazându-se pe o analiză a datelor statistice.

Sebastian Dobrincu împreună cu CEO-ul Amazon,
Jeff Bezos

Următorul pas a fost dezvoltarea a alte două proiecte de succes, Brandmates și Owlmetrics, cu scopul de a ajuta brandurile să folosească statistici pentru a-și crește prezența în social media.

Mark Zuckerberg l-a recunoscut pe Sebastian Dobrincu ca unul dintre liderii lumii afacerilor din ingineria de software și l-a invitat să facă o vizită la sediul Facebook, doar pentru că „dorea să-l întâlnească” pe geniul de 20 de ani din industria tech.

Și șeful Apple, Tim Cook, l-a invitat pe tânărul român să viziteze sediul companiei din Cupertino pe când acesta avea doar 18 ani. Vizita s-a dovedit a fi de fapt o încercare de recrutare a sa, Cook încercând să-l convingă să se alăture echipei de software a Apple. Sebastian a preferat, însă, să rămână independent și să-și urmeze propriile interese și idei de afaceri. „Prefer să încerc ceva nou care să satisfacă nevoile celorlalți decât ceva sigur și confortabil pentru mine”, a explicat Dobrincu potrivit Forbes.

Deși a intrat la Universitatea Stanford, unde urma să se specializeze în inginerie și inteligența artificială, Sebastian Dobrincu a preferat să renunțe la studii în favoarea afacerilor, asemeni unor celebri predecesori ai săi precum Bill Gates, Steve Jobs sau Mark Zuckerberg.