Situație ALARMANTĂ! Un telefon din 12 cumpărate în Europa este contrafăcut

Situație ALARMANTĂ! Un telefon din 12 cumpărate în Europa este contrafăcut
Foto: AndroidPIT

Statisticile ONU arată că în 2015, europenii au cumpărat 14 milioane de telefoane false, cu alte cuvinte, peste 8% din vânzările totale de pe piaţa de aici. În bani, asta înseamnă că doar în acel an producătorii oficiali au pierdut 4,2 miliarde de euro.

În Italia s-au înregistrat cele mai notabile probleme, unde companiile au pierdut din cauza falsificatorilor în jur de 900 de milioane de euro. Pentru Germania şi Marea Britanie de asemenea s-a observat un minus de peste jumătate de miliard de euro.

Telefoanele fiind contrafăcute, cei care le dețin nu pot să fie siguri că datele din mobil sunt protejate. Au fost identificate dispozitive care ajungeau la cumpărători cu malware pre-instalat care avea puterea să sustragă date bancare, dar şi dispozitive fabricate cu materiale periculoase, potrivit digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor