Skype confirmă că se lucrează la apelurile video în format 3D

Skype confirmă că se lucrează la apelurile video în format 3D

Compania Skype a anunțat că se lucrează la dezvoltarea apelurilor video în format 3D, dar însă această funcție nu va fi disponibilă pentru publicul larg.

Proiectul a fost anunţat în cadrul unui interviu acordat de Mark Gillett, vicepreşedinte Micrososft, postului de televiziune BBC cu ocazia împlinirii a 10 ani de la lansarea serviciului de videochat. Totuşi, potrivit acestuia, lansarea acestei tehnologii ar mai putea dura un deceniu.

El a dezvăluit că oamenii de ştiinţă de la Skype încearcă să captureze şi să transmită imagini 3D în cazul apelurilor video. Există, însă câteva probleme care ţin de avansul tehnologic. Cu toate că există numeroase monitoare şi televizoare capabile să transmită imagini tridimensionale, capturarea lor necesită folosirea mai multor camere.

Gillet a declarat că în laboratoarele Skype există tehnologia necesară, însă este nevoie de un ecosistem hardware care să o poată susţine înainte de lansare. Reprezentantul Microsoft a recunoscut că videochatul 3D va prinde mai greu la utilizatori decât alte produse care se folosesc de această tehnologie.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”