Consultantul politic Stanley Greenberg, la iCEE.fest: Statul de drept a primit o lovitură dură prin alegerea lui Trump / Democrația e în declin și, în același timp, rețelele sociale sunt folosite în moduri diabolice

Consultantul politic Stanley Greenberg, la iCEE.fest: Statul de drept a primit o lovitură dură prin alegerea lui Trump / Democrația e în declin și, în același timp, rețelele sociale sunt folosite în moduri diabolice
Foto: Elena Anghelina

Democrația e amenințată? Își pierd oamenii încrederea în procesul democratic? La aceste întrebări a răspuns, la ediția din acest an a iCEE.fest – UPGRADE 100, Stanley Greenberg unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici la nivel mondial și autor de best-sellers, senior advisor în campaniile prezidențiale ale lui Bill Clinton și Al Gore

”Sunt întrebări complicate într-un moment delicat. Democrația e în declin și, în același timp, rețelele sociale sunt folosite în moduri diabolice. Asta i-a determinat pe oameni să aibă niște îndoieli. Vedeți în Statele Unite, alegerea lui Donald Trump, implicarea Rusiei, punerea la îndoială a legitimității liderului…

Facebook și ceilalți mari actori chiar joacă rolul potrivit? E un bun moment să reflectăm asupra acestor chestiuni. Cred că SUA, Marea Britanie sunt principalele democrații, ele trebuie să conducă acest proces”, a declarat Greenberg.

Acesta a insistat că modul în care sunt folosite rețelele sociale de către unele entități nu reprezintă singura problemă. Mai sunt globalizarea, naționalismul și altele cărora, din păcate, elitele nu le-au răspuns. Greenberg chiar a criticat elitele pentru faptul că au stat în comoditate în loc să găsească răspuns problemelor cu care se confrunt societățile.

”Social media e un instrument al celor care speculează frustrarea oamenilor. Exact așa s-a întâmplat cu Trump. Dar se întâmplă și în alte state.

Rusia și aliații ei antidemocratici s-au tot implicat în alegerile din diverse state, dar sunt și expuse. În Franța planul lor a fost dejucat. Oamenii încep să dezvolte o altfel de conștiință. Millenials de exemplu resping informațiile care nu le prezintă încredere.

Occidentul trebuie să aibă lideri cu adevărat democratici, care să dea un exemplu lumii

Statul de drept a primit o lovitură dură prin alegerea lui Trump. Trebuie respins cu o putere năucitoare, ca oamenii să vadă că nu acesta este viitorul. SUA trebuie să dea un exemplu”, a mai declarat Stanley Greenberg.

Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 200 de speakeri și invitați, reprezentanți ai marilor companii focusate pe Internet și noile tehnologii, urcă pe cele 8 scene ale festivalului

La noua ediție iCEE.fest și-au confirmat prezența peste 3.000 de profesioniști, mari companii și start-up-uri din domeniu.

Festivalul, lansat la București în 2012, a ajuns la cea de-a 8-a ediție și are o nouă poziționare, care analizează impactul schimbărilor provocate de digital în toate domeniile de business – fără să renunțe la atenția acordată zonei de comunicare digitală, media și marketing online, un numitor comun, care leagă toate industriile influențate de explozia Internetului.

Co-fondatorul „Singularity University”, Salim Ismail, a numit evenimentul de la București „cel mai mare festival de transformare digitală pe care îl cunosc, în Europa”.