Steckt.Evl, un nou și periculos virus care se răspândește prin intermediul Facebook

Steckt.Evl, un nou și periculos virus care se răspândește prin intermediul Facebook
Foto: Tecca.com

Un nou și periculos virus se răspândește pe Facebook prin intermediul unei fereastre de chat. În fereastra de tip pop-up folosită pentru chat apare un mesaj aparent din partea unui prieten, care conține un link către un website. Un simplu click pe acest link este suficient pentru infectarea calculatorului cu virusul Steckt.Evl, botezat așa de cei de la Trend Micro, care l-au descoperit.

Virusul dezinstalează instantaneu programele antivirus de pe computer, le șterge și apoi continuă să se răspândească deschizând ”conversații” pe chat cu alți prieteni din lista de Facebook a celui infectat.

”Virusul se propagă prin aplicațiile de instant messaging și al site-urilor de socializare. Mesajul instant pe care îl trimite este un link care descarcă o copie a lui”, au declarat experții în securitate de la Trend Micro, cei care au descoperit noua amenințare informatică.

Așa cum se întâmplă și în cazul altor viruși, scrie Daily Mail, scopul lui Steckt.Evl este de a fura informații private precum parolele bancare sau de a utiliza computerele ”zombie” ca parte a unor atacuri informatice de amploare.