Studiu: Google Glass afectează câmpul vizual, creând un unghi mort în partea dreaptă

Studiu: Google Glass afectează câmpul vizual, creând un unghi mort în partea dreaptă

Ochelarii Google Glass, care afişează informaţii graţie unui mini-ecran aşezat în faţa ochiului drept, obstrucţionează o parte a câmpului vizual din partea dreaptă a utilizatorului, prezentând astfel un risc pentru şoferi, arată un studiu recent.

Efectele asupra vederii ale acestor ochelari sunt încă, în mare parte, necunoscute, precizează autorii studiului publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA).

Anumite tipuri de ochelari tradiţionali pot reduce, de asemenea, câmpul vizual, creând unghiuri moarte.

Ochelarii Google au un braţ foarte lat pe partea dreaptă, a explicat profesorul Tsontcho Ianchulev, de la Universitatea California din San Francisco.

Rezultatele au arătat formarea unor unghiuri moarte importante în cazul celor trei participanţi care purtau ochelarii Google, creând o obstrucţionare clinică semnificativă a vederii în partea dreaptă superioară a câmpului vizual.

Potrivit cercetătorilor, unghiurile moarte sunt cauzate de modul de construire a ochelarilor, de montura folosită şi nu de o distragere provocată de sistemul de afişare a informaţiilor care se află pe lentila dreaptă.