Sute de conturi de Instagram care au fost piratate şi vândute pentru valoarea username-urilor, suspendate

Sute de conturi de Instagram care au fost piratate şi vândute pentru valoarea username-urilor, suspendate

Facebook Inc a eliminat joi sute de conturi Instagram care au fost sparte și vândute pentru numele lor de utilizator de mare valoare, inclusiv conturile persoanelor din spatele acestei activități.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că persoanele implicate în această practică de încălcare a regulilor sunt figuri bine cunoscute într-o comunitate cunoscută sub numele de OGUsers, care comercializează nume de utilizator dorite pentru site-uri web populare de la Twitter Inc la Netflix pentru bani și influență.

Numele de utilizator, care se pot vinde cu zeci de mii de dolari, sunt adesea cuvinte scurte apreciate pentru lipsa lor, precum @food sau litere precum @B. Companiile de socializare, inclusiv Instagram deținută de Facebook, au reguli împotriva vânzării conturilor.

Persoanele acuzate de participarea la un hack major pe Twitter anul trecut, când o serie de conturi VIP au fost deturnate, au avut legături și cu această practică și cu forumul online OGUsers.

A fost prima dată când Facebook și-a împărtășit acțiunile de punere în aplicare cu privire la această activitate, deși a spus că a eliminat conturile pentru această practică în mod continuu.

Twitter Inc și aplicația pentru scurtmetraj TikTok au mai spus că au luat recent măsuri împotriva OGUsers pentru încălcarea regulilor lor.

Un administrator al site-ului OGUsers nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu, scrie Reuters. Au spus anterior că site-ul interzice conturile de tranzacționare dobândite prin hacking.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că phishingul și schimbul de SIM – în cazul în care hackerii au acces la un telefon pentru a intra în conturile asociate acestuia – sunt modalități populare de a fura numele de utilizator Instagram. Dar ea a spus că Facebook a văzut, de asemenea, o creștere a metodelor precum hărțuirea, extorcarea, sextortarea și „înfrângerea” – raportând în mod fals o urgență care necesită un răspuns al poliției la o adresă.

Facebook, care a menționat că lucrează cu forțele de ordine, a declarat că multe persoane implicate în această practică sunt minori. Acesta a spus că a trimis scrisori de încetare și renunțare la aproximativ o duzină de persoane în spatele pirateriei și vânzării a aproximativ 400 de conturi.