Tarife de Roaming mai mici pentru cei care călătoresc în țările UE, începând cu 1 iulie, până în 2023. Ce a transmis Comisia Europene

Tarife de Roaming mai mici pentru cei care călătoresc în țările UE, începând cu 1 iulie, până în 2023. Ce a transmis Comisia Europene
Foto: pixabay.

Comisia Europeană a anunțat joi că noul regulament  care extinde „Roamingul la tarife naţionale” până în 2032, va intra în vigoare de vineri, 1 iulie 2022, anunțul fiind făcut într-un comunicat de presă.

Astfel, călătorii din UE şi din SEE pot efectua apeluri, livra mesaje text şi accesa  datele pentru internet în străinătate fără să fie taxați suplimentar.

Tarife de Roaming mai mici pentru cei care călătoresc în țările UE

În plus, noile norme aduc beneficii și pentru întreprinderile şi cetăţenii din Uniunea Europeană. Aceștia se vor putea   bucura de opțiuni mai bune pentru  roaming și vor beneficia astfel de aceeaşi calitate a serviciilor mobile în străinătate ca şi în ţara lor.

„Vă amintiţi de vremurile când eram nevoiţi să dezactivăm datele mobile atunci când călătoream în Europa – pentru a evita o factură masivă de roaming? Ei bine, aceste vremuri au apus. Şi intenţionăm să menţinem acest lucru cel puţin în următorii 10 ani”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Totodată, noul regulament facilitează accesul la comunicaţiile de urgenţă în întreaga UE şi garantează date precise în legătură cu  serviciile care pot face obiectul unor taxe în plus, conform Antena3.ro.

Ce tarife sunt incluse

Noile norme care au în vedere roamingul stabilesc tarife cu ridicata mai mici, ceea ce înseamnă reducerea taxelor  primite de operatori pentru folosirea reţelelor din străinătate pentru a livra servicii clienţilor  în momentul în care se află în alte țări.

Astfel, pentru serviciile de date sunt stabilite următoarele plafoane pentru tarifele cu ridicata: Pentru apelurile vocale: 0,022 euro/minut în perioada 2022-2024 şi 0,019 euro/minut începând din 2025. Pentru mesajele SMS, tarifele sunt 0,004 euro/SMS în perioada 2022-2024 şi 0,003 euro/SMS începând din 2025, conform sursei citate.

De asemenea, 2 euro/GB în 2022, 1,8 euro/GB în 2023, 1,55 euro/GB în 2024, 1,3 euro/GB în 2025, 1,1 euro/GB în 2026 şi 1 euro/GB începând din 2027.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest