TikTok anunță utilizatorii europeni că personalul său din China are acces la datele lor

TikTok anunță utilizatorii europeni că personalul său din China are acces la datele lor
Sursa: Pixabay

TikTok le precizează utilizatorilor săi europeni că datele lor pot fi accesate de angajați din afara continentului, inclusiv din China, pe fondul preocupărilor politice și de reglementare privind accesul chinezilor la informațiile utilizatorilor de pe platformă, anunță The Guardian.

Datele utilizatorilor europeni mai pot fi accesate de angajații TikTok din Brazilia, Canada și Israel, precum și SUA și Singapore

Aplicația de socializare video deținută de chinezi și-a actualizat politica de confidențialitate și confirmă că personalul din alte țări, inclusiv din China, are permisiunea de a accesa datele utilizatorilor pentru a se asigura că experiența acestora pe platformă este „consistentă, plăcută și sigură”.

Celelalte țări în care datele utilizatorilor europeni ar putea fi accesate de personalul TikTok includ Brazilia, Canada și Israel, precum și SUA și Singapore, unde sunt stocate în prezent datele utilizatorilor europeni.

Elaine Fox, șefa pe confidențialitate a TikTok în Europa, a declarat „Pe baza unei nevoi demonstrate de a-și face treaba, sub rezerva unei serii de controale de securitate și protocoale de aprobare solide și prin intermediul unor metode recunoscute în conformitate cu GDPR [Regulamentul general privind protecția datelor din UE].

Permitem anumitor angajați din cadrul grupului nostru corporativ, localizați în Brazilia, Canada, China, Israel, Japonia, Malaezia, Filipine, Singapore, Coreea de Sud și Statele Unite, accesul de la distanță la datele utilizatorilor europeni ai TikTok.”

Autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda a lansat o investigație

Datele ar putea fi folosite pentru a efectua verificări privind aspecte ale platformei, inclusiv performanța algoritmilor săi, care recomandă conținut utilizatorilor, și pentru a detecta conturile automate vexatorii. TikTok a recunoscut anterior că unele date ale utilizatorilor sunt accesate de către angajații companiei mamă a companiei, ByteDance, din China.

Actualizarea politicii de confidențialitate, care se aplică în Regatul Unit, Spațiul Economic European și Elveția și care intră în vigoare la 2 decembrie, are loc pe fondul presiunilor politice și de reglementare privind utilizarea datelor generate de aplicație, care are peste un miliard de utilizatori la nivel mondial.

Autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda, care are jurisdicție asupra TikTok în întreaga UE, a lansat, de asemenea, o investigație privind „transferurile de către TikTok de date cu caracter personal către China”.

Urmăriți B1TV.ro și pe