Acuzații la adresa Tik Tok! Gigantului i se incriminează că practică tratamentul preferențial în rândul utilizatorilor

Acuzații la adresa Tik Tok! Gigantului i se incriminează că practică tratamentul preferențial în rândul utilizatorilor
Foto: Pixabay

Recent, TikTok a folosit un sistem de moderare pe două niveluri care oferea tratament preferențial celor mai populari utilizatori, în detrimentul celorlalți.

O înregistrare audio din septembrie 2021, obținută de publicația Forbes, arată că, într-adevăr, compania a detaliat o caracteristică internă numită „etichete de creatori”, care ar fi fost rezervată conturilor cu peste 5 milioane de urmăritori.

Algoritmul de moderare a acelor utilizatori

Mulți dintre utilizatorii „selectați” sunt influenceri și celebrităț. Tik Tok i-a filtrat printr-o nișă separată de moderare, astfel că devine din ce în ce mai clar că gigantul face diferențe între utilizatori, oricât de incorect ar putea să pară acest lucru, menționează Playtech.

„Nu vrem să tratăm acești utilizatori ca pe oricare alții. Ar trebui să existe puțin mai multă clemență, aș spune”, a declarat un angajat de la TikTok’s Trust and Safety, în timpul întâlnirii, potrivit Forbes. Pe site-ul soficial, compania afirmă că regulile comunității se aplică egal tuturor celor care au conturi pe TikTok.

Acuzațiile sunt negate de Tik Tok

Companiei i s-a solicitat un punct de vedere, însă nu a răspuns imediat. Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru Forbes că, totuși, filtrele „nu sunt mai indulgente la moderarea conturilor cu peste 5 milioane de urmăritori”, adăugând că nu ar existat niciun filtru special pentru cei care au milioane de urmăritori.

De menționat este faptul că Tik Tok nu este prima companie care tratează utilizatorii în funcție de cât de influenți sunt. În 2021, The Wall Street Journal a detaliat modul în care sistemul XCheck, de la Meta, a permis milioanelor de utilizatori influenți de pe Facebook și Instagram să „calce cu bocancii” peste regulile aplicabile, de altfel, tuturor – în teorie.

În raport este descris un incident în urma căruia sistemul i-ar fi „blocat” pe moderatorii Facebook să elimine fotografiile nud pe care fotbalistul Neymar le-a publicat pe contul său. Imaginile aveau în prim-plan o femeia care l-a învinuit de agresiune sexuală.

Postarea a fost vizionată de peste 60 de milioane de ori înainte ca Meta să ia măsuri. Mai mult, contul lui Neymar nu a fost suspendat, ceea ce era firesc în astfel de situații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică