TikTok se aliază cu Tech Against Terrorism pentru prevenirea extremismului violent

TikTok se aliază cu Tech Against Terrorism pentru prevenirea extremismului violent
Foto: Pixabay

TikTok adoptă o poziție fermă împotriva extremismului violent atât pe platformă, cât și în afara acesteia.

TikTok a încheiat un parteneriat pentru prevenirea extremismului violent

Astfel, TikTok anunță joi parteneriatul cu Tech Against Terrorism prin care își propune să consolideze angajamentul față de siguranța utilizatorilor și drepturile oamenilor, dar și să ofere mai multă transparență în legătură cu măsurile luate de TikTok pentru a proteja comunitatea împotriva extremismului violent.

TikTok consideră că parteneriatul este esențial pentru combaterea unora dintre cele mai mari provocări din zilele noastre și se mândrește să fie membru al Tech Against Terrorism, inițiativa care aduce împreună companii tech, societăți civile și academicieni care au același obiectiv, și anume combaterea extremismului violent.

Colaborarea cu alți jucători din industrie reflectă dorința TikTok de a interacționa într-un mod responsabil cu comunitatea largă de experți, scopul TikTok fiind de a contribui la eradicarea conținutului terorist din mediul online și de a împărtăși cunoștințele dobândite de-a lungul timpului.

Platforma susține că în cadrul său nu există limite atunci când vine vorba de siguranța oamenilor.

Toleranță zero pentru extremismul violent

TikTok menține politica de toleranță zero pentru extremismul violent. Persoanele sau grupurile de persoane care amenință cu violență sau instigă la violență riscă siguranța comunității TikTok.

Regulile Comunității subliniază în mod clar că TikTok nu permite ca utilizatorii să folosească platforma pentru a amenința sau a instiga violență, ori pentru a promova organizații, indivizi sau acțiuni violent extremiste.

Atunci când un cont încearcă să promoveze sau să glorifice violența în afara platformei, contul respectiv este eliminat, iar atunci când este justificat, TikTok raportează amenințările autorităților legale relevante.

TikTok poate lua în considerare comportamentul din afara platformei pentru a identifica organizațiile și indivizii extremiști și pentru a lua măsuri împotriva conturilor acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe