Top 5 predicții făcute de Elon Musk despre roboți, spațiu și viitorul omenirii

Top 5 predicții făcute de Elon Musk despre roboți, spațiu și viitorul omenirii
Sursa foto: Instagram

Elon Musk este considerat unul dintre cei mai important vizionarși antreprenoralsecolului XXI. Acestaa dezvoltat de-a lungul timpului afaceri care l-au făcutmultimiliardar, de la Paypal, Tesla și Space-X.

Top 5 predicții pe care le-a făcut Elon Musk

Principalul motivpentru care oamenii nu contestă predicțiile lui Elon Musk este faptul căsavantul prezintă de cele mai multe ori tehnologii inovatoare foarte utile în viitor,pe care le realizează cu ajutorul companiilor.

1. O coliziune spațială

Din cauza numărului tot mai mare de „gunoi spațial” (resturile de la sateliții scoși din funcțiune, fragmente din stații spațiale și rachete vechi, care orbitează in jurulPământului)și a noilorsateliți care vor fi lansați,orbita Pământului se aglomerează,iar oamenii de știință avertizează că momentul în care vom avea o coliziune în spațiu este doar „o chestiune de timp”. Orice impact cu un astfel de obiect, la astfel de viteze, ar fi devastator pentru un satelit ori rachetă.

Oamenii de știință se gânesc să lanseze un„robot” care să curețe gunoiul din spațiu, însă o astfel de acțiune este aproape imposibilă.

2.Mașinile Tesla fără șofer ar putea deveni realitate foarte curând

2021 ar putea fi anul în care mașinile autonome vor putea fi văzute peșosele.

„Sunt foarte încrezător că autonomia de nivel 5( lipsa completă a șoferului) se va produce, iar eu cred că se va întâmpla foarte repede”, a spus Elon Musk la conferința World Artificial Intelligence din Shanghai, iar acel foarte aproape poate fi 2021.

3. Întoarcerea omului pe Lună

Una dintre cele mai controversate predicții se referă la faptul că în 2024 omul se va întoarce pe Lună și chiar ar putea înceapecolonizarea spațiului cosmic. A trecut jumătate de secol de când cursa spațialăApollo 11 a aselenizat, iar Elon Musk și-a propus să pună umărul la o nouă misiune de acest gen. Mai mult, SpaceX este aproape gata să înceapă construirea unei așezări umane permanente pe Marte cu racheta sa masivă Starship, potrivitspace.com.

În viziunea savantului,un climat asemănătorcelui de pe Pământ s-ar putea realiza prin eliberarea în atmosfera planetei a unor gaze care să genereze un efect de seră. Din cauza faptului că acest prces este de durată, Musk crede că lansarea unor bombe termonucleare ar fi mai eficinetă.

4. Apariția primul cyborg

Musk a creat compania Neuralink, care dezvoltă interfețe creier-computer cu lățime de bandă ultra mare pentru a realiza conexiuni între inteligența umană și cea artificială.

Acest lucru se va face prin conectarea electrozilor computerului la neuronii din creier, cu „un cip și o grămadă de fire mici” care vor fi „implantate în craniu”, a explicat Musk.

5. Internet wireless gratispeste tot în lume

Elon Musk și-a propus să facă internetul accesibil în orice colț al planetei, gratis.SpaceX urmeazăsă instaleze un milion de terminale care vor comunica cu constelația desateliți Starlinkprin care oamenii vor putea primi acces la internet. Proiectul ar putea fi implementat până la sfârșitul anului 2021.