Trei vulnerabilităţi ale sistemelor de operare folosite de iPhone şi iPad, reparate de Apple

Trei vulnerabilităţi ale sistemelor de operare folosite de iPhone şi iPad, reparate de Apple
Foto: playtech.ro

Cele mai recente update-uri pentru sistemele de operare folosite de iPhone şi iPad, iOS 14.4 şi iPad OS 14.4, vin să rezolve trei grave probleme de securitate şi ar trebui instalate cât mai rapid de utilizatori.

Mai exact, acestea rezolvă trei breşe de securitate, despre care gigantul american a aflat de la un misterios specialist, ce a preferat să rămână anonim, scrie News.ro.

Două dintre vulnerabilităţi îşi aveau originea în WebKit, motorul browser-ului Safari, iar a treia făcea parte chiar din kernel-ul sistemului de operare. Momentan, nu există multe detalii despre cele trei probleme, însă Apple a promis că va reveni cu mai multe informaţii.

Pe de altă parte, compania a recunoscut că ar putea fi vorba de vulnerabilităţi 0-day, care au fost folosite în mod activ pentru atacuri asupra utilizatorilor, nu doar de potenţiale pericole.

Problemele de securitate descoperite în cadrul dispozitivelor Apple s-au înmulţit în ultima vreme. Acest lucru afectează imaginea de siguranţă, pe care Apple a tot încercat să o creioneze. A existat şi un schimb subtil de replici acide cu Google, ai căror experţi au descoperit şi făcut publice în urmă cu un an mai multe alte probleme de securitate ale iPhone-urilor.

Cu toate acestea, Apple tocmai şi-a dublat numărul de iPhone-uri vândute în India, ajungând la 1,5 milioane de unităţi în ultimul trimestru, conform Counterpoint şi CyberMedia.

Apple are o cotă mică în India, unde puterea redusă de cumpărare nu este un argument în favoarea smartphone-urilor scumpe. Creşterea din ultimul trimestru a dus cota Apple de la 2% la 4%,conform sursei.

Apple, vânzări record în ultimul trimestru din 2020

Apple a livrat aproximativ 90,1 milioane de iPhone-uri în ultimele trei luni din 2020, conform firmei de cercetare IDC, catapultând gigantul din zona de tehnologie cu mult înaintea rivalului tradițional Samsung.

Datele de la Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker al IDC indică un trimestru record pentru Apple, cu 90,1 milioane de iPhone-uri livrate pentru o pondere de 23,4% din piața globală. Cifra arată o creștere anuală de 22,2% și reprezintă cel mai mare volum trimestrial de livrări de la momentul în care IDC a început să monitorizeze valorile smartphone-urilor.

„Există o mulțime de elemente în joc care alimentează recuperarea de piață a smartphone-urilor – cerere reîncărcată, continuare de ofertă pe 5G, promoții agresive și popularitatea telefoanelor cu prețuri de la mici, la medii”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare la Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker al IDC.

Datele despre reușita Apple au apărut imediat ce compania și-a dezvăluit vânzările record din trimestrul sărbătorilor de iarnă. Conform acelorași date, a fost pentru prima oară când veniturile sale au depășit 100 de miliarde de dolari.

iPhone 13 ar putea veni cu o funcţie ce va revoluţiona utilizarea telefoanelor mobile

Au început să apară primele informaţii despre iPhone 13. Conform secretelor deconspirate de unele surse din lumea IT, Apple pregăteşte pentru acest telefon un display pliabil, ce se repară singur.

Funcția de auto-vindecare a telefonului plabil s-ar putea activa automat atunci când dispozitivul este pus la încărcat sau după un program pre-determinat, și va utiliza căldura, lumina sau energia electrică pentru a repara stratul protector de deasupra ecranului. De asemenea, se pare că pelicula care va acoperi ecranul ar putea avea un strat cu structură elastică ce își poate pierde și recâștiga forma, în așa fel încât să protejeze continuu componentele sensibile ale telefonului.

Ultima oră
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)