Twitter va da bani unor utilizatori, ceea ce ar putea atrage mulți nemulțumiți de pe alte platforme

Twitter va da bani unor utilizatori, ceea ce ar putea atrage mulți nemulțumiți de pe alte platforme
Foto: Hepta - Abaca Press / Thibaut DURAND

Elon Musk a anunțat, vineri, a anunțat că Twitter va începe, în curând, să împartă veniturile din publicitate cu creatorii de  conținut.

Astfel, utilizatorii eligibili trebuie să fie înscriși pentru Twitter Blue, începând de la 8 dolari pe lună, conform TheCrunch.

Twitter intenționează să înceapă să difuzeze anunțuri în răspunsuri, o schimbare care ar putea bloca platforma cu conținut sponsorizat și ar putea provoca multe mesaje spam de răspuns, susțin cârcotașii.

Twitter motivează și recompensează, nu cenzurează

Compania a introdus o serie de funcții în ultimii ani pentru a ajuta creatorii de conținut să câștige bani, inclusiv Super FollowsTicketed Spaces și un tablou de bord special pentru generarea de bani.

Caracteristicile creatorilor Twitter pun accentul pe conectarea creatorilor și a adepților lor, corelate cu abonamentele plătite lunar și ticketing-ul, dar Musk se pare că este interesat să adauge o cotă din veniturile din publicitate.

Și YouTube a împărțit veniturile cu comunitatea sa de creatori fiind considerat de mulți un loc tentant pentru a câștiga în mod fiabil bani din videoclipuri; compania plătește 55 la sută din veniturile obținute prin anunțurile de pe canal și a introdus recent partajarea veniturilor pentru concurentul său TikTok de formă scurtă, YouTube Shorts, notează sursa citată.

Restul platformelor precum Facebook sau TikTok au fost mai lente în privința acestor politici.

Musk vrea să poziționeze Twitter ca un paradis al creatorilor care poate concura cu YouTube

Platforma lui Musk are mai puține avantaje în materialele video și este departe de a construi funcții cu resurse intensive în acest sens, în timp ce funcțiile de bază se deteriorează deja, consideră sursa citată.

„Să vedem ce se întâmplă atunci când Twitter oferă videoclipuri bune cu compensații mai mari pentru creatori”, a scris Musk într-un răspuns către MrBeast, cel mai urmărit utilizator youTube.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:39 - MAE, atenționare de călătorie pentru românii din Franța: Circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate de greva generală
18:36 - Un vis devenit realitate! Tânăr ieșean, pilot de avioane la 22 de ani: „Am ştiut mereu că drumul meu nu va fi unul simplu”
18:29 - Alina Ceușan vorbește despre momentul logodnei, după 4 ani de căsnicie / Nu i-a plăcut inelul: „Și eu am fost cu o pretenție de asta neînțeleasă”
18:27 - Bogdan Chirițoiu, Consiliul Concurenței: Avizăm HG de plafonare a prețurilor RCA, dar avem recomandarea să o extindă, să includă și costul reparațiilor
18:22 - Clujenii sunt îngroziți de craniile și ficații de prin „altarele” improvizate din Pădurea Hoia dar șamanii fac apel la calm: „Sunt practici pașnice și respectuoase”
18:22 - Biletele de avion se vor scumpi cu până la 15% în această vară: „Nu există capacitate”
18:06 - Maia Sandu: Am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil – limba de stat a Republicii Moldova este cea română
17:54 - Românii care suferă de „boala secolului” pot să primească vouchere de 3.000 de lei / Ce condiții trebuie respectate
17:52 - Victor Ponta, despre „umilința” la care suntem „supuși”: „Nu Europa este dușmanul României – ci lașii și incompetenții români care ne reprezintă în raporturile cu Europa”
17:40 - Un camion a fost mistuit de flăcări pe drumul expres din Oradea. Focul a distrus în totalitate capul tractor