Un fost angajat al Facebook acuză aplicația că descarcă în mod intenționat bateriile telefoanelor utilizatorilor

Un fost angajat al Facebook acuză aplicația că descarcă în mod intenționat bateriile telefoanelor utilizatorilor
Sursa Foto: Flickr.com

Aplicaţia Facebook a fost acuzată că ar consuma extra baterie pe telefoane în mod intenționat.

Conform unui fost angajat al Meta, compania are capacitatea de a consuma în secret bateriile telefoanelor cu sisteme Android şi iPhone ale utilizatorilor, ca parte a testării interne a aplicației.

Un fost angajat Facebook acuză compania că descarcă intenționat bateria telefonului

Se pare că Facebook s-a folosit de telefoanele utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi ale platformei, potrivit unui fost angajat al companiei, care spune că a fost concediat pentru că a refuzat să se conformeze acestei practici, relatează publicaţia MacWorld, scrie news.ro.

George Hayward a transmis într-un interviu pentru The New York Post că a fost concediat, deoarece a refuzat să participe la „testări negative” în timp ce lucra la aplicaţia Messanger.

Aparent s-a plâns la un manager cu privire la această practică, la care managerul a răspuns că „a face rău câtorva utilizatori e OK pentru a ajuta masele”. Concedierea s-a petrecut în noiembrie şi a urmat un proces intentat companiei la tribunalul din Manhattan.

În cazul Facebook, testarea negativă ar putea fi folosită pentru a vedea cum funcţionează anumite funcţii sau cât de repede se încarcă mesajele atunci când bateriile sunt descărcate mai repede decât era de aşteptat.

Angajații Facebook erau instruiți cum să descarce bateriile telefoanelor 

Mai mult decât atât, George Hayward susține că practica „ar putea dăuna cuiva”, epuizându-i bateria fără avertisment. Hayward nu specifică câţi oameni ar fi putut fi afectaţi de testarea negativă sau dacă testarea Messenger a ieşit vreodată din stadiul beta.

Aplicaţiile Facebook au fost acuzate de mult timp că au cauzat consumarea bateriei iPhone-urilor.

Nu este clar care sunt următorii paşi în proces sau dacă Facebook va fi obligată să răspundă. Avocatul bărbatului afirmă că clientul său susţine acuzaţiile de practică „clar ilegală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”